Fiberlaser snijmachines

Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie, zeker in vergelijking met de bekende CO2-lasers. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, alsook in service en onderhoud. Durma gebruikt in haar lasersnijmachines alleen wereldwijd erkende onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Hiermee levert Durma gebruiksvriendelijke machines van topkwaliteit.

Fiberlasertechnologie

Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie. Fiber lasers snijden veel sneller in vergelijk tot conventionele CO2 lasers met hetzelfde vermogen, dit komt doordat de stralings-efficiency bijna dubbel zo hoog is en de golflengte van het laserlicht een factor 10 kleiner. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, alsook in service en onderhoud. Durma gebruikt in haar lasersnijmachines uitsluitend wereldwijd erkende onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Hiermee levert Durma gebruiksvriendelijke machines van topkwaliteit.

Geen lasergas

Het laserlicht van een Fiberbron wordt opgewekt uit Ytterbium diodes, hierbij wordt geen gebruik gemaakt van CO2, Helium en Stikstof gas zoals dat bij een CO2 laserbron het geval is.

Optische geleider

Het fiberlaserlicht wordt door een flexibele glasfiberkabel vanaf de laserbron naar de snijkop geleid, voor het geleiden van de laserstraal worden dus geen spiegels, die onderhoud en afstelling nodig hebben, toegepast. Dit verlaagd de onderhoudskosten en vergroot het bedieningsgemak voor de operator.

Onderhoudsvrij

Een fiber laserbron valt in de categorie -solid state- dit betekent dat het optische deel waarin het laserlicht tot stand komt geen mechanisch bewegende delen, die aan slijtage of afstelling onderhevig zijn, bevat. De fiberlaserbron is dus echt onderhoudsvrij en heeft een verwachte levensduur van meer dan 100.000 uur.

Energie besparend

In vergelijk tot een CO2 laser neemt een fiberlaser, bij hetzelfde laser vermogen, veel minder elektrische energie op. In stand-by mode is de energie consumptie van de gehele installatie zelfs te verwaarlozen.

Inzetbaarheid

Een fiberlaserbron is op knopdruk gereed en schakelt evenzo snel uit, dit in tegenstelling tot een CO2 laserbron waarbij altijd een opstart- en uitschakeltijd van toepassing is.