Mitsubishi GX

De nieuwe Mitsubishi GX-F-serie fiberlasers levert meer vermogen en gebruikt minder stikstof, wat zich vertaalt in lagere bedrijfskosten en hogere winstgevendheid. Deze ultramoderne lasers zijn eenvoudig te bedienen, ongeacht het vaardigheidsniveau van de bediener, met intuïtieve, smartphone-achtige bedieningselementen en snellere, stabielere verwerking die een consistente kwaliteit levert.

Laserbron

Fiberlaserbronnen zijn vaste stof laserbronnen, gebruiken geen optische componenten en zijn afgesloten van de omringende lucht. Door de betrouwbare constructie is de behoefte aan regelmatig onderhoud laag. De laserbronnen van Mitsibishi Electric bieden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bundeleenheid en antireflectie technologie. Deze innovaties verbeteren niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook de prestaties en bewerkingsmogelijkheden. Een stabiel en betrouwbaar snijproces wordt gegarandeerd doordat alle componenten in de laserbron met zo'n hoge kwaliteitsstandaard zijn vervaardigd dat er een garantie van 5 jaar op wordt verleend. De speciale straalreiniging - en antireflectie technologieën voorkomen dat de laserbron wordt beschadigd door terug reflectie van reflecterende materialen. Hierdoor is de GX-F-serie de enige echte fiberlaser die puur koper met stikstof snijdt. De Mitsubishi Electric GX-F laserbronnen zijn verkrijgbaar in 4 – 6 – 8 – 10 kW.

laserbron-mitsubishi

AI-assistent

Het brein van de GX-F-serie is Mitsubishi Electric's gepatenteerde kunstmatige neurale netwerktechnologie Maisart®, die de neuronen van het menselijk brein nabootst. Met behulp van audio- en lichtsensoren wordt het snijproces realtime gevolgd en worden de parameters automatisch aangepast om de snijprestaties te optimaliseren. Afhankelijk van de stabiliteit van het proces verhoogt AI Assist zelfs de snijsnelheid.

mitsubishi-nozzle

M800 CNC besturing

De intelligente, ergonomische en intuïtieve Mitsubishi Electric M800 CNC besturing is voorzien van een 19 inch TFT scherm. De bediening is intuïtief en bijzonder gebruiksvriendelijk- vergelijkbaar met een smartphone. Een touchscreen, muis en toetsenbord staan de bedienaar tot zijn beschikking om de ideale manier van werken te vinden. De Mitsubishi Electric M800 beschikt over een uitgebreide databank voor de meest gangbare materiaalsoorten. Deze ondersteunt de minder ervaren operator, maar biedt ook de meest ervaren operators een ideale basis de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Elke operator kan het startscherm naar eigen inzicht inrichten. De mogelijkheid de procesparameters in realtime aan te passen garandeert de beste snedekwaliteit. Deze intelligente ondersteuning, maar zeker ook de geavanceerde hulp en onderhoudsschermen helpen de operator het snijproces en de lasersnijmachine in uitstekende staat te houden.

gxf-mels

ZoomHead

Het gepatenteerde optische systeem van Mitsubishi Electric zorgt voor een optimale sturing van de straal, afhankelijk van het materiaal en de materiaaldikte. De ZoomHead levert kwaliteit, snelheid en flexibiliteit door automatisch de straaldiameter, straalvorm en focuspunt voor elk materiaal te wijzigen. Omdat het niet nodig is om de focusseerlens te veranderen, afhankelijk van de dikte en het materiaal, wordt de insteltijd aanzienlijk verkort. De operator kan dus geheel automatisch wisselen tussen verschillende materiaaldiktes zonder de kwaliteit van de snede wordt beïnvloedt. De optionele nozzle-wisselaar reinigt, kalibreert en schakelt automatisch tussen de verschillende materiaal soorten, waardoor insteltijden worden geëlimineerd. De ZoomHead wordt magnetisch op zijn plaats gehouden, in het geval van een botsing kan de ZoomHead binnen enkele seconden terugkeren naar zijn oorspronkelijke positie. Dit minimaliseert niet alleen de kans op schade aan belangrijke componenten maar voorkomt ook de noodzaak de nozzle opnieuw te centreren.

mitsubishi-zoomhead

Gasreductietechnologie (AGR-eco)

Behaal hogere winsten door de bedrijfskosten te verlagen. Lagere bedrijfskosten kunnen worden bereikt door het stikstofverbruik tot 76% te verminderen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van de stikstofgasstroomtechnologie die is ontwikkeld door Mitsubishi Electric. Het voordeel: het stikstofverbruik wordt drastisch verminderd zonder dat de nozzle het materiaaloppervlak raakt. Geen krassen op het oppervlak en het werkt in materiaaldiktes van 1-25 mm.

mitsubishi-agr

Augmented Reality (MEL’s AR)

Nadat de restplaat  ergens op de snijtafel is geplaatst, kan een virtueel bovenaanzicht worden gegenereerd met behulp van meerdere camera's in de cabine van de machine. Losse onderdelen of complete nestingen kunnen dan op schaal op het resterende blad worden geplaatst. Dit zorgt voor de controle dat de onderdelen ook echt op de restplaat passen. Druk eenvoudig op de startknop om de gewenste onderdelen of nesten te snijden.

gx-f-besturing

Bekijk machines

Omschrijving

De prestaties van een fiberlasersysteem worden bepaald door wat de machine kan doen, niet hoeveel kW deze heeft. De fiberlasers van de GX-serie leveren meer vermogen met een lager stikstofverbruik, wat tot uiting komt in lage bedrijfskosten en hogere winstgevendheid. Deze ultramoderne lasers zijn gebruiksvriendelijk voor operators ook die met minder snijervaring, met intuïtieve, smartphone-achtige bedieningselementen en een sneller, stabieler proces dat zorgt voor een consistente straalkwaliteit. Omdat de productiesector te kampen heeft met een tekort aan geschoolde werknemers, is de GX-F-serie ontwikkeld om de inbreng van de operator te minimaliseren en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Dit wordt bereikt door de perfecte symbiose van AI-technologie en de M800 CNC-besturing, Fiberlaserbron en Zoom-snijkop die in eigen huis zijn ontwikkeld en geproduceerd.

Over Mitsubishi Electric

Sinds 1982 vertrouwen bedrijven wereldwijd op de hoogwaardige kwaliteit van Mitsubishi lasersnijmachines. Mitsubishi Electric staat voor 100 jaar betrouwbare techniek met in totaliteit 146.500 medewerkers en meer dan 18.000 lasersnijmachines in het veld.

Alleen fabrikanten die alle belangrijke componenten in eigen huis ontwikkelen en produceren, kunnen ze tot in de perfectie afstemmen. Mitsubishi Electric gebruikt eigen besturingen, motoren, frequentieomvormers, relais en nog veel meer, die tot in de puntjes zijn aangepast aan alle eisen. Het enige wat je hieraan merkt: het systeem draait - en vaak tientallen jaren na de aankoop.

Behaal hogere winsten door de productiviteit te verhogen. Door kortere insteektijden en hogere snijsnelheden wordt een productiviteitsverhoging tot 26% bereikt. Een reden hiervoor is de hoge bundelkwaliteit van Mitsubishi Electric eigen fiber-laserbron, een andere reden is de snellere communicatie van de door AI Assist ondersteunde M800besturing.