Snijtechnologie

Voor het snijden van metaal zijn in de loop van de tijd verschillende technieken ontwikkeld. Bij TUWI bieden wij machines met verschillende technieken aan. De keuze van de juiste snijtechnologie is afhankelijk van veel factoren zoals de gewenste snijsnelheid en het productievolume, de snijkwaliteit, de thermische vervorming, de nabewerking en uw budget. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Over lasersnijden

Voor het snijden van metalen platen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van lasersnijtechnologie. Op staal, RVS en aluminiumplaten is het lasersnijproces zeer nauwkeurig, levert het een uitstekende snijkwaliteit op, heeft het een zeer kleine kerfbreedte en een kleine warmte-invloedzone, en maakt het mogelijk om zeer ingewikkelde vormen en kleine gaatjes te snijden.

Hoe werkt het?

De laserstraal is een kolom van licht met een zeer hoge intensiteit, van een enkele golflengte of kleur. Door de grote bundel tot op één punt scherp te stellen, is de warmtedichtheid op die plek extreem. De hoge vermogensdichtheid resulteert in snelle verhitting, smelten en gedeeltelijke of volledige verdamping van het materiaal. 

CNC lasersnijmachines

Bij een CNC lasersnijmachine wordt de snijkop in de vorm van het gewenste onderdeel over de metalen plaat bewogen, waardoor het onderdeel uit de plaat wordt gesneden. De snijkop van de machine wordt op nauwkeurige afstand van de plaat bewogen, zodat er een exacte snede ontstaat. Er zijn veel andere parameters die ook van invloed zijn op de snijkwaliteit, maar als ze allemaal goed worden gecontroleerd, is lasersnijden een stabiel, betrouwbaar en zeer nauwkeurig snijproces.