krola-900-1

HD-FS laser met 4 kW bron snijdt dikker materiaal en maakt het een stuk stiller in de werkplaats.

"De mannen van de werkvloer zijn hartstikke tevreden met de machine. De service van TUWI is echt goed."

Investeren om te groeien

Krola, een afkorting voor Kroeze Langeveen, ligt direct tegen de Duitse grens boven Almelo. Het bedrijf richtte zich in de jaren na de oprichting in 1994 hoofdzakelijk op laswerk. Nadat in 2004 Remco Kroeze het bedrijf van zijn vader Gerrit overnam, zijn ze all-round specialist geworden in plaatbewerking van RVS en staal. Met acht man, in een overwegend jong team, werken ze tegenwoordig voor de machinebouw, skidbouw en biogas-industrie en maken ze diverse leidingen waar een certificering op zit.

Het gaat goed met het bedrijf. In 2018 heeft Krola twee extra hallen op het terrein geplaatst. Op de ruime en overzichtelijke werkvloer zien we plaatwerkers en lassers geconcentreerd aan het werk. Centraal in de ruimte staat de Durma lasersnijmachine. Twee jaar geleden durfde Remco nog niet te denken aan een lasersnijmachine, zo’n machine leek onbereikbaar. Remco wil het bedrijf laten groeien en dan moet je investeren. Daarom is men bij Krola op zoek gegaan naar een goede lasersnijmachine.

hdfs

Probleemloze plaatsing zonder aanloopproblemen

De lasersnijmachine is de opvolger voor een ponsnibbelmachine die Krola nu bij TUWI heeft ingeruild. Acht jaar geleden was de ponsnibbelmachine nog een uitkomst voor Krola. In de praktijk liepen ze echter tegen de grens aan van de dikte van het materiaal dat bewerkt kan worden en daarnaast maakte de machine echt veel lawaai. De nieuwe laser met een laserbron van 4 kW kan veel dikker materiaal snijden en het is een stuk stiller geworden in de werkplaats. 

In eerste instantie wilde Remco een laserbron van 1 kW aanschaffen, waarmee hij tot 4 mm zou kunnen snijden. Gaandeweg besefte Remco dat als ze zo’n investering doen, ze het gelijk goed moesten doen. Het resultaat is dat uiteindelijk een lasersnijmachine van 4 kW nu in de werkplaats van Krola staat, die zonder aanloopproblemen nu zijn diensten bewijst. Remco: “De mannen van de werkvloer zijn hartstikke tevreden met de machine en als ze vragen hebben, worden we altijd door TUWI goed geholpen. De service van TUWI is echt goed.”