Doornbuigmachines

AMOB, opgericht in 1960, toonaangevend fabrikant van profielbuigmachines, doornbuigmachines en pijpeindbewerkingsmachines. Het programma varieert van eenvoudige handbediende machines tot complexe volledig CNC gestuurde servo aangedreven buigmachines voor buis en buisprofielen.

Over doornbuigmachines

Doornbuigen is een methode van roterende trekbuiging, waarbij - de doorn, een massieve doornas met maximaal vijf gesegmenteerde, donutvormige kogels die net iets kleiner zijn dan de binnendiameter van de pijp/buis die wordt gebogen - wordt ingebracht in de pijp/buis om interne ondersteuning te bieden tijdens het buigen. Het aanbrengen van een doorn in de buis voorkomt schade zoals vervorming, bezwijken, rimpelen en afplatting, en geeft de bediener meer controle over de ovaliteit of rondheid van de buis/buis.

Deze variatie van buigen is handig voor complexe taken die strakke bochten en bochten met een grote radius, meerdere radii, hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid met minimale vervorming vereisen. Naast het verbeteren van de kwaliteit, kan het doornbuigen meer dan 50% van de kosten besparen in vergelijking met snijden en lassen , omdat het fabricage-uren, materialen en lasinspectiekosten vermindert.