Boor-zaagstraten

De boor-zaagstraten van M&G zijn de perfecte machines voor effectief en betaalbaar bewerken van balken en profielen. Met een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit breidt M&G haar marktaandeel in de wereldwijde staalmarkt in hoog tempo uit. 

Kenmerken 

 
Boor-unit

De CNC-gestuurde machines met 3 spindels voor boren, tappen, frezen en markeren vinden hun toepassing in het bewerken van balkenstaal en profielen. Door de hoge productie-output zijn de machines van M&G Steel Machines ideaal voor leveranciers van staalproducten en de staalbouwers. 

Het opduwsysteem is servo-aangedreven en is uitgerust met een uiterst accuraat meetsysteem voor minimale toleranties. De complete lijn is uitgerust met 3 spindels met een vermogen van 11,0 kW en met een maximale capaciteit tot Ø 40 mm. De spindels zijn uitgerust met vector-control waardoor ze volledig simultaan kunnen draaien. Voor het boren kan gebruik gemaakt worden van zowel HSS-boren of hardmetaal boren voor een hogere productie-output.

De machine is uitgerust met een NUM CNC-besturing en een zeer bedieningsvriendelijke touchscreen control-unit met een Windows besturingssysteem. Daarnaast is de machine vanuit de werkvoorbereiding aan te sturen middels verschillende CAD/CAM software zodat o.a. DSTV en STEP files kunnen worden geïmporteerd.

Zaag-unit

De boor-/zaagstraat is uitgerust met een dubbelkoloms lintzaagmachine met een automatisch verstek tot 60° zowel links als rechts. De snelheid van het zaagblad is traplooos instelbaar en wordt afhankelijke van het te zagen product automatisch geregeld vanuit de CNC-besturing. Daarnaast is de hydraulische zaagbladspanning automatisch instelbaar en wordt deze ook aangestuurd vanuit de CNC-besturing. De exacte spanning op het zaagblad is middels een meter afleesbaar. Een aangedreven spanborstel zorgt ervoor dat de geproduceerde spanen tijdens het zaagproces zoveel mogelijk worden verwijderd om storingen of onnauwkeurigheden te voorkomen.

Belading en ontlading

De heavy-duty rollenbanen zijn uitgerust met Ø 90 mm aangedreven rollen met een variabele snelheid van 0-30 mtr/min. De beladingszijde is standaard 16 meter lang en uitgerust met een vijftal motoren voor de kettingaandrijving en een zeer nauwkeurig meetsysteem. De ontlading is standaard 14 meter lang en uitgerust met 2 motoren voor de kettingaandrijving. Daarnaast is aan de ontladingszijde een speciale parts-extractor aanwezig die gezaagde delen van min. 40 mm en max. 1.000 mm met een gripper kan wegtrekken en via een optioneel zijtransport kan verplaatsen vanuit de productielijn. Ook zijn zowel aan de beladingszijde als aan de ontladingszijde standaard zij/-laders en -ontladers aanwezig met een verplaatsingssnelheid van 0-20 mtr/min. en een breedte van 4.000 mm. De zijladers hebben een capaciteit van 8 posities en 4,5 ton.


 

Over M&G (Adunguem)

Adunguem is opgericht als servicebedrijf voor het onderhoud en de service aan industriële machines met als specialisme CNC-gestuurde machines voor het boren, tappen, zagen, frezen en markeren van balkenstaal en profielen. Gedurende de eerste jaren liep het serviceteam steeds vaker tegen vragen aan van klanten om specifieke oplossingen die hun bestaande machines niet of onvoldoende konden bieden. 

Al deze ervaring heeft binnen Adunguem ertoe geleid om zelf CNC-gestuurde machines te gaan bouwen die voldeden aan de wensen vanuit de markt. Zo ontstond de eerste Portugese machinefabrikant voor CNC-gestuurd boren, tappen, zagen, frezen en markeren van balkenstaal en profielen genaamd M&G Steel Machines.