CMA CNC tapcentrum

De serie CNC FTC van CMA bestaat uit automatische tapcentra die worden gekenmerkt door een 3-assige (X, Y, Z) bewegende boorkop.

Deze machines zijn ontworpen voor het (vloei)boren, (rol)tappen, verzinken van plaatmateriaal afkomstig vanuit het lasersnijproces. Het is ook mogelijk om een volledig eindproduct op de machine te produceren.

Over CMA CNC FTC

De CNC FTC zijn ontworpen voor het boren, tappen, vloeiboren en verzinken van plaatmateriaal vanaf de lasersnijmachine en worden gekenmerkt door een 3-assige (X, Y, Z) bewegende boorkop.

Innovatieve pendelhouder
De innovatieve en gepatenteerde pendelhouder voor tappen en verzinken is ontworpen en geproduceerd door CMA. Dit systeem is in staat om afwijkingen in de positionering van het werkstuk tot +/- 1 mm op te vangen.

Software
Elke bewerking is perfect programmeerbaar dankzij de PC controller met CMA's eigen grafische CNC software (TapCam). Deze software heeft de mogelijkheid om zowel 2D als 3D bestanden te importeren en kan deze automatisch converteren naar de ISO-codes van de machine.

Met het optioneel verkrijgbare software programma TapCam CAD/CAM-software is het mogelijk om 3D Step-,DSTV-, NC-, NC1- of IGES-bestanden naar machineprogramma's te converteren.

Portaal en boorkop
Het portaal met de boorkop wordt in X-richting geleid over geharde lineaire geleidingen die zijn gemonteerd op het frame van de machine. De X-as worden aangedreven door een servomotor over een tandheugel met schuine vertanding en rondsel. De Y- en Z-as worden aangedreven door servomotoren en kogelomloopspindels.

Productvoordelen
Een product met bewerkingen zoals bijvoorbeeld een tapbewerking of een boorbewerking welke op een lasersnijmachine niet uitgevoerd kunnen worden kunnen op de FTC tot eindproduct verwerkt worden.

Standaard uitrusting
De CNC FTC machines zijn standaard uitgerust met Omron CNC-besturing, een 15” touchscreen en een Windows 10 besturingssysteem. Ook een automatische gereedschapswissel voor acht gereedschappen zit standaard op deze machines. Voor het smeren van het gereedschap hebben de machines uit deze serie een olie-vernevelsysteem.