CO2 lasersnijmachines

De eX Plus CO2 lasersnijmachines van Mitsubishi zijn de perfecte machine voor eenvoudige, kosteneffectieve snijprocessen. Betrouwbaar en ook eenvoudig te bedienen door operators met minder ervaring.

Mitsubishi CO2 lasersnijmachines

De toenemende concurrentie in de markt vraagt steeds meer van uw organisatie. Van 24/7 productie tot het optimaal benutten van de beschikbare capaciteit. De eX Plus-serie van Mitsubishi is ontworpen om uitdagende productieproblemen het hoofd te bieden. De eX Plus-serie is een betrouwbare en solide heavy-duty machine. De nieuwste versie heeft nog meer snelheid en vermogen en is daarmee één van de meest kostenefficiënte CO2-lasersnijmachines op de markt. Enkele andere voordelen zijn:

Mitsubishi Cross Flow CO² resonator

De laserstraal wordt opgewekt door een langzaam -dwars op de bundel-as- stromend gasmengsel dat wordt geëxciteerd door middel van elektrische stimulatie. Dit proces wordt versterkt door speciaal opgestelde optieken, waardoor een hoogwaardige laserstraal wordt gegenereerd. De laserstraal wordt via afbuigspiegels vanaf de laserbron naar de Mitsubishi snijkop geleid.

De door Mitsubishi Electric ontwikkelde CrossFlow-resonator vereist veel minder onderhoud dan conventionele CO2-resonatoren. Bovendien worden beduidend goedkopere slijtdelen in de resonator zelf toegepast. Dit bespaart tot ca. 77% op de onderhoudskosten in vergelijking met conventionele CO2-lasers. Bij de Mitsubishi resonator wordt het lasergas niet constant verwisseld maar slechts eenmaal per 24 uur. De "just-on-time" ontstekingsmethode reduceert het stroomverbruik wanneer de laserstraal uit is. Een verdere energiebesparing wordt gerealiseerd door gebruik van optimaal op elkaar afgestemde besturings- en aandrijfunits van Mitsubishi Electric.

Al deze innovatieve ontwikkelingen verlagen de bedrijfskosten van uw investering en zijn dus direct van invloed op de kostprijs van uw product.

Brilliantcut- 40 tot 50% verbeterde oppervlaktekwaliteit van de snijkant!

De unieke combinatie van het lasergas met de stabiele opwekking van de laserstraal in de CrossFlow-laser in combinatie met een gepatenteerde straalregeling maken oppervlaktekwaliteiten vergelijkbaar met mechanische bewerking mogelijk. Nabewerking kan vaak achterwege blijven of tot een minimum worden beperkt.

Eco-Modus

De slimme Eco-Modus schakelt geleidelijk over naar de stand-by modus wanneer de Mitsubishi lasersnijmachine in cycle stop staat. De Eco Modus bespaart tot 99% van de kosten in de standby-modus. Het her-activeren van de laserbron duurt slechts enkele minuten. 

Dross control, minder braamvorming

Tijdens acceleratie en vertraging in bochten meet en regelt de "Dross Reduction Control" het laservermogen in relatie tot de snijsnelheid. Dit vermindert ongewenste temperatuureffecten aan de onderkant van de plaat en aan het einde van de snede. Dit alles resulteert in minder braamvorming op RVS en verzinkte platen en dus uiteindelijk in minder nabewerking van uw producten.

Plasma Bescherming

Uitermate geschikt voor gecompliceerde geometrieën in roestvast staal: de anticiperende aanpassing van de snijparameters bij scherpe hoeken voorkomt de vorming van plasma vanaf het begin. Hierdoor is het mogelijk - ook bij dik RVS - scherpe hoeken zonder bramen te snijden.