hollandsteel-buislaser

Razendsnel geautomatiseerd werken met Durma buislaser

"Het persoonlijke contact staat bij TUWI centraal. Het zijn prettige mensen, met verstand van zaken."

Hollandsteel is een jong full service lasersnijbedrijf in Opmeer, met een oer-hollandse mentaliteit. Als toeleverancier voor snijwerk uit buis, profiel en plaat gaan Ruud Appel en Dennis Oud, de drijvende krachten achter Hollandsteel, met de aanschaf van een Durma Tube Laser HD-TC60170 en een vlakbed lasersnijmachine de strijd aan met de concurrentie. Door de volledig geautomatiseerde werkwijze kunnen ze snel en scherp werken.

Sneller, goedkoper en preciezer

Hollandsteel loopt met de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerd klantenportaal voor zowel plaat als buis/profiel voorop in de ontwikkelingen in de markt. Binnen enkele minuten kunnen klanten van Hollandsteel voor zowel 2D als 3D bestanden een offerte ontvangen voor lasersnijwerk. Het gehele proces is volledig geautomatiseerd, vanaf het inladen van de bestanden tot het transport naar de klant. Het lasersnijden gebeurt met een Durma buislaser, uitgerust met een fiberlaserbron van IPG die tot acht mm dik materiaal snijdt met een maximale diameter van 170 mm. Mede dankzij het laden uit het bundelmagazijn en automatisch ontladen, kan Hollandsteel de slogan ‘sneller, goedkoper en preciezer’ waarmaken.

Durma buislaser past perfect binnen bedrijfsfilosofie

Bij Hollandsteel werd de interesse voor de Durma buislaser gewekt tijdens een bezoek aan de Euroblech in Hannover. Zo kwamen ze in contact met TUWI, vertegenwoordiger van Durma in Nederland. Ruud Appel vertelt: “Het traject tot de aanschaf van de Durma is een vrij intensief proces geweest. De machine die we op de beurs hadden gezien was een prototype, waarmee Durma graag de Europese markt wilde bedienen. Zij waren benieuwd naar de wensen van Westerse afnemers. We zijn daarom een aantal keer samen met Rohalt Kas van TUWI naar Turkije gevlogen om onze wensen aan Durma kenbaar te maken, input te geven en de vorderingen en ontwikkelingen van deze machine te volgen. 

Dit heeft geresulteerd in een maatwerk Durma buislaser die precies past binnen onze bedrijfsfilosofie.” Appel: “Wij willen dat onze machines zo autonoom mogelijk kunnen draaien, met zo min mogelijk menselijke beweging of handmatige handelingen. En daarmee zijn wij nu de eerste in Europa die over deze geavanceerde machine kunnen beschikken.” Was het geen risico om als eerste bedrijf de Durma buislaser te kopen? Appel: “Absoluut! Maar we hadden vertrouwen in Durma en in TUWI, door de diverse bezoeken aan Durma zagen we dat er vooruitgang werd geboekt, daardoor durfden we dat risico wel aan.”

Durma beste optie 

Op de vraag of Hollandsteel de Durma nog heeft vergeleken met lasersnijders van andere leveranciers antwoordt Appel: “Jazeker hebben we een vergelijking gemaakt. Als je zo’n investering doet is het logisch dat je je goed oriënteert, we hebben de markt goed verkend. Conclusie is dat we eigenlijk niet vonden wat we zochten, daarom was het perfect dat we maatwerk konden ontwikkelen met het prototype van Durma. Bovendien was de Durma prijstechnisch een veel betere optie dan vergelijkbare machines. 

Daarbij komt ook nog eens het voordeel dat deze machine alle materialen aan kan. Dus niet alleen staal, rvs en aluminium, maar ook koper en messing. Dat geeft de Durma voor ons een duidelijke toegevoegde waarde.” Over TUWI zegt Appel: “Het persoonlijke contact staat bij TUWI centraal, dat hebben we als heel positief ervaren. Het zijn prettige mensen, met verstand van zaken. Ze denken mee met onze wensen, met onze bedrijfsvoering. Ze weten hoe de wereld in elkaar steekt.”