bouwmeester2

Bouwmeester kiest voor meer snelheid en efficiëntie.

"De Durma fiberlasersnijmachine is zo snel en dusdanig geautomatiseerd, dat we nu meer opdrachten kunnen aannemen, zonder dat extra personeel nodig is."

Sinds 1964

Bouwmeester Metaal, opgericht in 1964, wordt geleid door Richard Bouwmeester en zijn vrouw Kirsten. Richard heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. De senior is destijds als boerenzoon begonnen met het maken van stalinrichtingen en het repareren van landbouwwerktuigen. Door de jaren is dit uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming in onder andere de engineering en het bouwen van machines. Het werken met metaal is er bij Richard dus met de paplepel ingegoten.

3 belangrijke pijlers

Bouwmeester Metaal richt zich op drie pijlers. “Wij bieden natuurlijk het complete pakket van snijden, lassen en zetten, en daarnaast zijn wij ook de partner die meedenkt met klanten bij de ontwikkeling en realisatie van nieuwe machines”, aldus Richard. Kirsten vult aan: “Ook maken we eigen producten zoals kantelbakken, verlenglepels en schepbakken voor heftrucks”. Het meest trots is Richard op de machines die hij zelf heeft ontwikkeld en bouwt voor de pijpleidingindustrie. “Deze gaan de hele wereld over en staan onder andere in Qatar, Bahrein en Mexico.”

Behoefte aan verbeterde kwaliteit

Bouwmeester ondervond steeds meer dat het snijwerk van zijn plasmasnijder niet de vereiste kwaliteit opleverde. “We werden door de kwaliteitseisen steeds meer gedwongen het snijwerk uit te besteden aan bedrijven met een lasersnijmachine, waarbij we altijd moesten wachten tot we aan de beurt waren. Bovendien mochten we de hoofdprijs betalen”, aldus Richard. Vorig jaar werd de beslissing genomen: 

Bouwmeester wilde een eigen lasersnijmachine. Na grondige analyse van de machines bij de firma’s die tot nu toe het snijwerk voor Bouwmeester hadden gedaan, was het voor Richard wel duidelijk: het moest een Durma fiberlaser worden met toren van TUWI. De belangrijkste criteria voor Richard waren hierbij de kwaliteit en aansturing van de laser, de automatische aan- en afvoer van het materiaal en de service van TUWI.

Verwachtingen helemaal uitgekomen

De verwachtingen die Richard had van de machine zijn helemaal uitgekomen. Hij is niet meer afhankelijk van de levertijden van toeleveranciers en alle producten komen snel, braamloos en foutloos van de machine, zelfs bij platen tot 12 mm RVS. De Durma fiberlasersnijmachine is zo snel en dusdanig geautomatiseerd, dat Bouwmeester nu meer opdrachten kan aannemen, zonder dat extra personeel nodig is.