Durma HD-FN

De HD-FN is vergelijkbaar met het meest verkochte model binnen de lijn van lasersnijmachines van Durma, de HD-F(L). De HD-FN is het instapmodel binnen de laser serie van DURMA. De machine is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan worden uitgevoerd met een laservermogen van maximaal 20 kW. De machine is dusdanig ontworpen, dat u de machine in een later stadium modulair kunt uitbreiden met diverse automatiseringssystemen, zoals de Compact Server.

Snijden tegen lage kostprijs

De HD-FN is een onderhoudsvrije lasersnijmachine voor de metaalverwerkende industrie. De machine combineert hoge snijsnelheden, uitmuntende snijkwaliteit, lage onderhoudskosten en een optimale flexibiliteit, zodat u gegarandeerd de laagste kostprijs per gesneden product realiseert. De HD-FN lasersnijmachine is uitgerust met de laatste stand van de lasertechniek en is geschikt voor het snijden van diverse materiaalsoorten in verschillende diktes, met een uitstekende snijkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe snel is de machine?


De aandrijving van de HD-FN geschiedt middels een kostenefficiënte schuinvertande tandheugel met rondsel. De directe aandrijving van het tandwiel waarborgt een spelingsvrije overbrenging tussen de motor en het tandwiel en garandeert hiermee een maximale nauwkeurigheid. Dankzij de hoge precisie van deze tweezijdig geharde schuinvertande tandheugel kan een acceleratie van 14m/s² en een snelheid van 100 m/min worden bereikt met een nauwkeurigheid van 0,05 mm.
 

Hoe zit het met energieverbruik van deze machines?


Fiberlasers snijden niet alleen sneller dan andere lasers (CO2) met een laserbron met een gelijke vermogen, de stralings-efficiency van 30% is in vergelijking met andere lasers ook dubbel zo hoog. Bovendien is het stroomverbruik tijdens de stand-by periode te verwaarlozen en de koeling vraagt slechts een fractie vergeleken met andere lasers.
 

Waarin zijn Durma fiberlasers onderscheidend?


Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie, zeker in vergelijking met de bekende CO2-lasers. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, alsook in service en onderhoud. Durma gebruikt in haar lasersnijmachines alleen wereldwijd erkende onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Hiermee levert Durma gebruiksvriendelijke machines van topkwaliteit.
 

Wat is de verwachte levensduur van de machine?


Fiberlasers zijn allemaal solid state lasers en hebben geen mechanische onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn of moeten worden aangepast. De fiberlaserbron is dus echt onderhoudsvrij en heeft een verwachte levensduur van meer dan 100.000 uur.
 

Maak een afspraak met de specialist!

Meer informatie over de prijstechnisch voordelige fiberlasers van Durma? Neem contact op met Maik Wensink of Marco Mans voor alle informatie over de investering in een HD-FN in jouw productieproces. 

 

MW-RK