Machines

Kantbanken

Durma is 's-werelds grootste fabrikant van kantbanken, waarbij zij met haar grote R&D afdeling continu innoveert om de concurrentie voor te blijven. Een wedloop waar u als klant van profiteert. De kantbanken bevatten veel componenten uit Europa en ook specifiek uit Nederland vanwege de kwaliteitseisen die Durma stelt aan haar machines. De kantpersen buigen hoeken tot in grote perfectie en behoeven minimaal onderhoud. Met de vele opties is er altijd een kantbank die voldoet aan uw eisen.

Durma hydraulische kantbank 4 assen gestuurd type AD-S

Een selectie van onze kantbanken

Durma AD-S 30135
Type:
hydraulische kantbank, 4 assen gestuurd
Werkbreedte (mm):
3050
Tonnage (t):
135
Gestuurde assen:
Y1,Y2,X,R
Durma AD-R 30220
Type:
hydraulische kantbank, 4 assen gestuurd
Werkbreedte (mm):
3050
Tonnage (t):
220
Gestuurde assen:
Y1,Y2,X
Durma AD-Servo 30175
Type:
hybride kantbank, 4 assen gestuurd
Werkbreedte (mm):
3050
Tonnage (t):
175
Gestuurde assen:
Y1,Y2,X,R
Durma AD-ES 2040
Type:
hybride kantbank, 4 assen gestuurd
Werkbreedte (mm):
2050
Tonnage (t):
40
Gestuurde assen:
Y1,Y2,X,R
Morgo Aluminium, Zutphen
Gedreven door innovatie met machines van TUWI
Bekijk deze referentie

Informatie over kantbanken

Kanten of zetten is een productietechniek om 2D plaat om te buigen in een 3D-object. De opbouw van een kantbank is relatief simpel. De kantbank is een pers met boven een mes en onder een v-vormige matrijs. De plaat die gebogen moet worden, wordt tussen het mes en de matrijs geplaatst. Het mes drukt de plaat tegen de matrijs waardoor de plaat vervormt. Wanneer het mes helemaal naar onderen is gebracht en de plaat op de juiste wijze is vervormd, wordt het mes weer naar de beginpositie gebracht. De matrijs blijft altijd in dezelfde positie. Er kunnen, afhankelijk van de gewenste bewerking, verschillende mes en matrijzen worden aangebracht. De stijfheid van alle componenten in de machine is belangrijk voor het halen van de gestelde toleranties. Een uitvloeisel hiervan is de grote hoogte van de bovenbalk. De hoogte heeft een groot traagheidsmoment tot gevolg en zorgt daardoor voor een stijver geheel. Het nadeel is dat het frame bij grote aanslagen en brede producten in de weg kan zitten.

Gewoonlijk is bij kanten sprake van doorbuigen van het mes en de matrijs. Dit is het gevolg van het krachtenspel dat optreedt bij het kantproces. Het product wordt in het midden geplaatst, terwijl de zetkracht geleverd wordt door de cilinders aan de zijkant van de machine. Het resultaat is dat er producten ontstaan die in het midden een minder scherpe kanthoek hebben dan aan de zijkant. Dit verschijnsel wordt bombering genoemd. Om dit tegen te gaan wordt voor de daadwerkelijke zetting de matrijs in het midden iets omhoog geduwd, waardoor over de gehele productlengte dezelfde kanthoek ontstaat. De kantbanken worden volledig CNC-aangestuurd. In de software wordt eerst de bewerking gesimuleerd, waarna de machine de bewerking perfect uitvoert. Het resultaat is een perfecte hoek, zonder lelijke lasnaden. Nadeel van een kantbank is, dat bij positief en negatief kanten de plaat gedraaid moet worden.

 

Voordelen

Voordelen:
- Dik plaatwerk eenvoudig vouwen
- Geen lasnaad
- Exacte hoeken
- Duidelijke werkinstructie voor de operator

Nadelen:
- Plaat draaien bij positieve en negatieve hoeken
- Afmeting van de plaat beperkt

 

TUWI.nl gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Meer weten.