Euromac uithoekmachines

Leverbaar in 3 modellen FA 200/6, VA 220/6R en VA MULTI 220/6 R. Alle modellen hebben een automatische snijspleetinstelling om braamvrij te kunnen knippen van 1 mm t/m 6 mm. Een Euromac uithoekschaar is snel en eenvoudig in te stellen, volledig onderhoudsvrij en breed inzetbaar.

Over uithoeken

Uithoeken is een metaalbewerkingsproces dat wordt gebruikt op plaatmetaal of dun staafmateriaal, soms op hoekprofielen of buizen. Een knip- of ponsproces wordt gebruikt in een pers, om verticaal naar beneden en loodrecht op het oppervlak te snijden, werkend vanaf de rand van een werkstuk. Soms is het doel alleen de hoek zelf, maar meestal is dit een voorbode van een ander proces: zoals het buigen van een hoek in een plaat of het samenvoegen van twee buizen bij een T-verbinding, waarbij de ene wordt ingekeept zodat deze nauw tegen de andere aansluit.

Bijna elk werkbaar metaal kan worden gebruikt voor uithoeken. Het is met name geschikt waar het metaal anders lastig te boren is, zoals roestvrij staal, of titanium. Het is een proces waarbij een klein deel van de metalen plaat met de gewenste vorm van de rand van de metalen plaat wordt verwijderd.