Plaatscharen

Voor plaatscharen voeren wij de merken Durma en Schröder. De plaatscharen van het Duitse Schröder staan reeds 70 jaar garant voor Duitse degelijkheid. Hierbij gaat traditie op het gebied van kwaliteit hand in hand met de kracht om te innoveren. Een andere zeer goede keuze binnen dit segment zijn de plaatscharen van Durma, die ook onder een grote groep metaalbewerkers zeer gewaardeerd worden. Afhankelijk van uw werkzaamheden en eisen, vindt u bij TUWI altijd de ideale machine voor uw knipwerkzaamheden.

Durma Plaatscharen

Precisie en veiligheid
Een Durma schaar beschikt over een uit één deel spanningsvrij ontlaten stabiel machineframe met standaard een hydraulische neerhouder. Alle scharen zijn standaard uitgevoerd met vingerbeveiliging aan de voorzijde en lichtscherm aan de achterzijde van de machine.

Gebruiksvriendelijke besturing
Knippen met een Durma schaar is zeer eenvoudig dankzij de Durma D-Touch 7 Touchscreen besturing om snel en overzichtelijk de knipwaarden kunnen worden ingevoerd zoals, achteraanslag, kniplengte, snijspleet, snijhoek en gebruik hooghoudsysteem.(afhankelijk van de beschikbare opties)

Achteraanslag 
De gemotoriseerde achteraanslag positioneert snel en nauwkeurig middels kogelomloopspindels en de stabiele geleiding.

Schröder plaatscharen

Schröder bouwt sinds 1949 met succes hoogwaardige plaatscharen, van eenvoudige handbediende modellen t/m compleet cnc gestuurde plaatscharen met return to sender. Voor alle machines geldt dat deze geheel naar de wensen van de klant kunnen worden geconfigureerd.

Mede door de overgedimensioneerde messen en toegepaste geleiding wordt een hoge statische en dynamische stabiliteit gerealiseerd. Dit vertaalt zich naast een hoge nauwkeurigheid in lange levensduur en lage onderhoudskosten. De stabiele mechanische neerhouder is voorzien van een kunststof strip die ervoor zorgt dat bij zelfs de zachtste materialen geen beschadiging en een optimale positionering plaatsvindt.

Deze schaar biedt tevens de mogelijkheid om met een vooruitworp uitgevoerd te worden zodat de te geknipte producten niet achter de schaar maar aan de voorzijde komen te liggen. De tafel van de schaar is standaard voorzien van een uittrekbare oplegtafel zodat bij langere lengtes van de plaat geen extra ondersteuning nodig is.