Euromac FA

EUROMAC bouwt hydraulische uithoekscharen die zich onderscheiden door de unieke, gepatenteerde constructie. Bedienings- en instelfouten zijn uitgesloten, wat altijd resulteert in een perfect eindresultaat.

Over Euromac FA

Euromac uithoekmachines zijn leverbaar in 3 modellen FA 200/6, VA 220/6R en VA MULTI 220/6 R. Alle modellen hebben een automatische snijspleetinstelling om braamvrij te kunnen knippen van 1 mm t/m 6 mm. Een Euromac uithoekschaar is snel en eenvoudig in te stellen, volledig onderhoudsvrij en breed inzetbaar.

Een Euromac uithoekschaar is volledig onderhoudsvrij en breed inzetbaar. Het Meehanite frame wordt op 3 posities geleid. Hierdoor is ook éénzijdige belasting (knippen van stroken) en asymmetrisch uithoeken in alle plaatdiktes probleemloos mogelijk. Alle gegraveerde messing linialen zijn verzonken gemonteerd, dit voorkomt contact met het materiaal en zorgt ervoor dat de linialen ook na vele jaren gebruik nog goed afleesbaar zijn. De draaibare aanslagen worden per 15° met een pen gefixeerd en tijdens het vastzetten automatisch tegen het draaibare deel uitgelijnd (exacte hoekinstelling).

De messen kunnen zowel positief (knippend “van binnen naar buiten” met een hoek van 30°) als negatief (knippend “van buiten naar binnen” met een hoek van 60°) worden gemonteerd. Bij positief knippen kan de slaglengte worden ingesteld waardoor een hogere werksnelheid wordt gerealiseerd.