TUWI investeert verder in digitalisering met de komst van Marco van Ree

Eén van de meest belangrijke ontwikkelingen binnen TUWI is digitalisering. Dat geldt niet alleen voor onze machines en automatisering van het productieproces. We merken dat ook onze klanten zelf steeds digitaler worden.

Als organisatie willen wij aan deze digitale behoeften bij onze klanten voldoen. Met de komst van onze nieuwe IT Manager Marco van Ree zetten we daarin een belangrijke stap. Lees hieronder meer over Marco en zijn projecten binnen TUWI:  

Marco van Ree

Mijn naam is Marco van Ree. Ik woon met mijn vrouw en onze zoon Jens van 4 jaar in Aalten. In het verleden heb ik de opleidingen Metaal (Mechanische techniek) en Electrotechniek gevolgd. Daarna ben ik overgestapt naar de opleiding Hogere Informatica, omdat daar mijn interesse meer naar uitging. 

Bij internetbureaus a&m impact in Doetinchem en BeSite in Aalten heb ik de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van webshops, apps en internetapplicaties voor bedrijven als Eindhoven Airport, Johan Cruijff ArenA, Nedap en recent de webshop van Machine-tooling.com (onderdeel van TUWI Nederland). 

Toen er een vacature als IT Manager bij TUWI beschikbaar kwam heb ik besloten te reageren. Na jaren aan de bureauzijde gewerkt te hebben krijg ik bij TUWI de kans om systemen en digitale processen van binnenuit de organisatie te verbeteren voor de eindgebruiker. Een mooie uitdaging.

Projecten op gebied van digitalisering

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering binnen TUWI volgen elkaar in rap tempo op. Het doel van digitalisering voor TUWI is tweeledig: allereerst gaan we de service en informatievoorziening voor onze klanten nog verder verbeteren met behulp van online. Daarnaast maken we gebruik van online om interne werkprocessen naadloos op elkaar te laten aansluiten. Enkele projecten daarbij zijn:  

Altijd actuele productinformatie

Alle productinformatie van de verschillende leveranciers wordt opgeslagen in één centraal product informatie systeem. Productinformatie wordt van hieruit één-op-één gekoppeld met ons ERP pakket, websites, webshops en andere kanalen. We kunnen onze klanten daarmee overal en op ieder moment de meest actuele informatie bieden over onze producten.

Klantenservice naar een hoger niveau

Om interne processen te stroomlijnen zijn we bezig met de implementatie van een gloednieuw ERP pakket. Alle processen op gebied van inkoop, verkoop, logistiek, administratie en service worden samengebracht en op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen we de service die onze klanten van TUWI gewend zijn naar een nog hoger niveau tillen.

Betere informatievoorziening via de website

Afgelopen jaar is onze nieuwe website de lucht in gegaan. Op onze website kunnen bezoekers ons complete productaanbod bekijken en machines in detail bekijken en vergelijken. De data is altijd up-to-date en worden er regelmatig nieuwe aanbiedingen getoond voor producten in het assortiment. Dit jaar wordt de website verder doorontwikkeld om onze bezoekers nog beter te informeren. Met name in de techniek gaat Marco een belangrijke rol spelen.

Zelf artikelen bestellen via je persoonlijke bestelomgeving

Steeds meer van onze klanten willen snel en eenvoudig zelf machine onderdelen, verbruiksartikelen en kleine machines kopen. Om aan die wens te voldoen lanceren wij binnenkort de nieuwe versie van onze webshop op www.machine-tooling.com. In de nieuwe webshop kunnen klanten zoeken en direct bestellen, zelf een offerte samenstellen en hun machines met opname toevoegen aan hun account. Daarmee worden alleen de artikelen getoond die voor hun machine geschikt zijn.