TUWI brengt nieuwe ‘game-changer’ op de markt met Durma HD-FF fiberlaser

Recent heeft collega Marco Mans een artikel geschreven over de stormachtige ontwikkeling van fiberlaser als ‘game-changer’ binnen de Nederlandse plaatwerkindustrie. Door de introductie van de nieuwe, betaalbare fiberlaser van Durma, de HD-FF, ligt deze ontwikkeling nu voor veel meer bedrijven binnen handbereik. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer.

Rendement van investeren in fiberlaser

De HD-FF is een kwalitatief goed, betaalbaar instapmodel voor metaalbedrijven die willen investeren in fiber lasersnijden. In veel gevallen zijn dit kleine- en middelgrote metaalbedrijven die nu snijwerk doen op een gebruikte laser, een ponsnibbelmachine, watersnijmachine of snijwerk uitbesteden. 

Investeren in een fiberlaser kan al interessant zijn voor bedrijven die 4 uur snijwerk per dag hebben. Het exacte rendement op de investering in een fiberlaser hangt af van de behoefte aan snijwerk binnen uw organisatie. Wij adviseren altijd om een ROI analyse te (laten) maken om te bepalen of investeren in een nieuwe fiberlaser voor u interessant is. Onze accountmanager verzorgt deze graag voor u.

ROI van fiberlaser

Benieuwd of fiberlaser op dit moment een interessante investering voor u is? Wij helpen u met het uitrekenen van het rendement op uw investering in fiberlaser. U ontvangt van ons een rapport op maat:

MW-RK-MM

De voordelen van fiberlaser

Wij zien dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om snijwerk niet meer uit te besteden, maar in eigen beheer uit te voeren. De belangrijkste redenen zijn een behoefte aan meer flexibiliteit, kortere doorlooptijden en beter juist-in-time kunnen leveren. In het verleden was dit niet altijd haalbaar door de relatief hoge investering, maar de gunstige prijs van de HD-FF brengt hier verandering in.

Voor metaalbedrijven betekent het dat ze werk in eigen huis houden en zelf omzet uit dat werk halen. De kortere doorlooptijden zorgen daarnaast voor meer productie-output, wat op zijn beurt meer omzet en groei van het bedrijf oplevert. Investeren in fiberlaser zorgt dus voor groei van uw bedrijf. 

De nieuwste game-changer: Durma HD-FF

De Durma HD-FF maakt hoogwaardig snijwerk betaalbaar voor veel meer bedrijven, en is daarmee met recht een ‘game-changer’ te noemen. Deze machine voldoet aan alle kwaliteitseisen die u van een Durma fiberlaser mag verwachten, tegen een zeer gunstige prijs. Bekijk de nieuwe Durma HD-FF in de video hieronder:

Let op: de machine in de hieronder getoonde video bevat een afwijkende snijkop ten opzichte van de machine die wij aanbieden. 

hd-ff3015

Ten opzichte van zijn grote broer binnen ons leveringspakket, de Durma HD-F fiberlaser, heeft deze uitvoering net iets minder complexe en uitgebreide mogelijkheden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Hieronder een korte beschrijving van de belangrijkste eigenschappen:

Besturing en automatisering

Er is voor de HD-FF gekozen voor een Bosch Rexroth CNC besturing in plaats van Siemens Sinumerik. Allebei A-kwaliteit componenten, maar minder duur in aanschaf en met andere toepassingen. Daarnaast is de hoogteverstelling van de wissel niet uitgerust met servo motoren, maar met AC motoren. Kwalitatief zeer goed, maar net iets minder snel dan de servo motoren. Ook zijn er mogelijkheden op gebied van automatisering in de vorm van bijvoorbeeld de Rapid Server laad- en ontlaadsystemen van Durma. 

Laserbron

Voor de laserbron is gekozen voor een laserbron van het gerenommeerde IPG, net als de andere series uit het Durma fiberlaser assortiment. Daarin onderscheid de Durma HD-FF zich duidelijk van andere machines in het lagere prijssegment. In het geval van de HD-FF kiezen we voor de YLR versie. Deze is uitgerust met andere componenten, waardoor deze veel betaalbaarder is. Voor bedrijven die bijvoorbeeld 8 uur per dag snijden is dit de perfecte oplossing. De machine is leverbaar met bronnen van 1 t/m 6 kW in de uitvoering 3.000 x 1.500 mm. 

A-kwaliteit componenten en service

De ervaring leert dat fiberlasers van Durma minimaal onderhoud vragen, zeker in vergelijking met andere bewerkingstechnieken. De machines zijn betrouwbaar en bestaan uit A-kwaliteit componenten als IPG, Bosch Rexroth en THK. In geval onderhoud of reparatie toch nodig is kunt u vertrouwen op de service en ruime ervaring met fiberlaser van TUWI. Met 100+ Durma fiberlasers in Nederland zijn wij een gevestigde naam met een eigen service organisatie. Onze ervaren monteurs staan voor u klaar wanneer reparaties en onderhoud nodig zijn. Door de combinatie tussen een hoogwaardige machine en onze eigen unieke service formule maken wij het verschil.
 

Investeren in de toekomst van uw bedrijf

Met de HD-FF investeert u in de toekomst van uw bedrijf én in een zeer complete machine voor een uitstekende prijs. Zeker in vergelijking met andere machines uit het lagere prijssegment is de Durma HD-FF een verstandige investering, waarbij u niet voor verrassingen komt te staan. De nieuwe HD-FF biedt een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit in het lagere prijssegment waarmee u de basis legt voor de toekomstige groei van uw bedrijf.