PBM

De nieuwe gemotoriseerde zwenkbuiger PowerBend Multi (PBM) is de opvolger van de MPB. De PBM is een allrounder voor het verwerken van dun plaatmateriaal en wordt gekenmerkt door gemakkelijke en snelle productiecycli, hoge productie-output en veelzijdige configuraties.

Schröder PBM

De PowerBend Multi is de nieuwe, verbeterde versie van de MPB die twintig jaar geleden werd ontwikkeld. De PBM brengt de functionele perfectie van de industriële zwenkbuigers voor het verwerken van dun plaatwerk en vervangt de betrouwbare MPB door nieuwe functionaliteiten. De PowerBend Multi is uitermate geschikt voor de toegenomen zeteisen. De precisie, prestaties en snelheid van deze machine verminderen de kosten per eenheid bij serieproductie. Op hetzelfde moment bieden de uitrustingsopties en krachtige software alle nodige vrijheid voor het produceren van prototypes, enkele orders en kleine batches. 

Draaibare bovenbalk
Voor bedrijven met veel variatie in opdrachten of complexe projecten met verschillend zetgereedschap is de draaiende bovenbalk ontwikkeld. Als deze is aangebracht heeft de PBM altijd een tweede set gereedschappen gereed. Een bijkomend voordeel van de draaibare bovenbalk is de variabele bovenbalkgeometrie, waardoor meer vrijheid ontstaat voor het buigen van gecompliceerde werkstukken.  

Buigen op volle snelheid
Met de PowerBend Multi wordt de productie significant versneld. Dankzij de aanzienlijk kortere cyclustijd worden de kosten per eenheid ook lager. De bovenbalk klemt de plaat snel en nauwkeurig. Vervolgens verplaatsen twee dynamische, krachtige aandrijfmotoren de bovenbalk aan weerszijden. Dit is nauwkeurig en torsievrij. De operator kan eenvoudig wisselen tussen verschillende plaatdiktes zonder handmatige tussenkomst. Dankzij de gemakkelijke afstelling van de buigbalk (eventueel gemotoriseerd) worden de verwerkingstijden verkort. 
Om een consistente klemming over de hele werklengte te bereiken, is het belangrijk om de buigbalk aan te kunnen passen. Met de optioneel verkrijgbare centrale bombering wordt de buigbalk snel en eenvoudig afgesteld met slechts één beweging. 

Nauwkeurig plaatsen
De PowerBend Multi plaatst het werkstuk nauwkeurig dankzij de aanslagsectoren en pneumatisch wegklapbare aanslagvingers. De draaibare bovenbalk geeft de mogelijkheid tot een andere machinegeometrie met andere werkopeningen. De oplegtafel zorgt, indien nodig, voor ruimte. 

Aanslagopties
De PBM biedt verschillende toepassingsmogelijkheden en veel tafelopties, om zo het buigen van verschillende plaatformaten en materialen mogelijk te maken. De basis is de 1000 mm gesloten achteraanslag. De gesloten achteraanslag kan afhankelijk van het productieproces van de klant geleverd worden als 1600 mm of als U-vorm. De pneumatisch wegklapbare aanslagvingers zorgen niet alleen voor de juiste positionering van het materiaal, maar maken ook efficiënte plaathandeling mogelijk, optioneel met behulp van kogelpotten in de oplegtafel. 

Conisch buigen
Wat met de MPB niet mogelijk was, kan met de nieuwe PowerBend Multi wel: conisch buigen. Dit betekent dat profielen die aan moeten sluiten (al dan niet met een klemverbinding) snel en eenvoudig in serie geproduceerd kunnen worden met een hoge mate van nauwkeurigheid. Onder meer voor borstweringen of muurafwerkingen is conisch buigen een onmisbare optie.

Besturing
De PBM zwenkbuigers hebben de hoge snelheid en efficiëntie te danken aan de besturing die gemakkelijk kan worden bediend. De POS 2000 Professional, die gebruikt wordt voor deze machines, kan elke processtap visualiseren. Ook voordat het eerste plaatmateriaal op de machine wordt gelegd kan een buigsimulatie worden uitgevoerd om het programma te testen.