moerdijk

De allereerste klanten van TUWI Moerdijk aan het woord.

BS350 en Geka Bendicrop bij ATC-equipment

De allereerste klant van TUWI in Moerdijk is ATC-equipment uit Hellevoetsluis. Drie jaar geleden was het bedrijf gestopt met de metaalbewerking en richtte zich volledig hun tweede standbeen, de logistiek. Klanten blijven echter vragen naar het constructiewerk van ATC. Bij andere partijen krijgen ze niet de kwaliteit die ze gewend zijn. Het team van ATC pakt de draad nu weer op met de aanschaf van een aantal machines, waaronder een Imet BS350 zaagmachine en een Geka Bendicrop. Aangezien de tijd schaars is bij de eigenaren van ATC, Harco en Michaela Gouw, kwam het goed uit dat ze op een zaterdagochtend in de showroom van TUWI in Moerdijk langs konden komen. Met zoveel flexibiliteit heeft TUWI direct het vertrouwen gewonnen van ATC en de machines zijn direct in de showroom aangeschaft.

"Onze tijd is schaars. Een flexibele leverancier in de regio heeft onze voorkeur." 
- Michaela en Harco Gouw, ATC-equipment Hellevoetsluis - 

Durma HRB4 platenwlas bij Budi

Johan van Iwaarden bezocht samen met collega Jan Mesken als één van de eersten de showroom van TUWI in Moerdijk: “Bij Budi uit Ooltgensplaat maken we wekelijks tot wel 7.000 unieke halffabricaten, waarbij we ons puur richten op het snijden en kanten. Soms moeten platen ook gebogen worden. We hebben nu een kleine buigmachine, maar die redt het niet qua capaciteit. Die moeten we vaak letterlijk een handje helpen. Uitbesteden is wat betreft levertijden niet altijd handig en vaak ook duur.” Budi heeft daarom de knop doorgehakt en een Durma platenwals HRB4 20200 aangeschaft. Johan en zijn collega Jan Mesken waren al een paar keer naar TUWI in Winterswijk gereden. “Dan denk je, je bent er bijna, de snelweg houdt al op en dan is het nog een heel stuk”, aldus Jan, “We konden ons nu over de platenwals in Moerdijk laten adviseren, dat is wel een stuk makkelijker vanuit Goeree-Overflakkee.“


 

CMA 3RD 6006 bij Roweko

Roweko is één van de eerste klanten van TUWI in Moerdijk. Het bedrijf uit Nootdorp blijft bewust klein om flexibel in te kunnen spelen op projecten van diverse aard. Om aan de huidige kwaliteitseisen van klanten te kunnen voldoen, en om mee te kunnen met de concurrentie qua levertijden, werd duidelijk dat Roweko een moderne boor-freesmachine nodig heeft. Nadat eigenaar Rene de Kok op internet een video had gezien van het CMA 3RD 6006 boorcentrum, wilde hij meer weten over de machine. Hij wilde met eigen ogen zien en aanvoelen wat deze CMA hem kan bieden. Met een paar tekeningen onder de arm van zijn lopende projecten is Rene naar TUWI gereden. In de showroom heeft hij bijna een hele dag de machine in actie gezien en zijn alle vragen beantwoord. René kreeg hiermee de bevestiging dat de CMA de juiste machine is voor hun opdrachten.

“Pas in de showroom krijg je het juiste gevoel bij de machine.”

- René de Kok – Roweko Nootdorp -