Durma HD-FL

De HD-F(L) is het meest verkochte model binnen de lijn van lasersnijmachines van Durma. De machine is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan worden uitgevoerd met een laservermogen van maximaal 15 kW. De machine is dusdanig ontworpen, dat u de machine in een later stadium modulair kunt uitbreiden met diverse automatiseringssystemen, zoals de Rapid Server of Rapid Tower. Op deze wijze investeert u toekomstgericht.

Durma HD-FL

De HD-F(L) is een onderhoudsvrije lasersnijmachine voor de metaalverwerkende industrie. De machine combineert hoge snijsnelheden, uitmuntende snijkwaliteit, lage onderhoudskosten en een optimale flexibiliteit, zodat u gegarandeerd de laagste kostprijs per gesneden product realiseert. De HD-F(L) lasersnijmachine is uitgerust met de laatste stand van de lasertechniek en is geschikt voor het snijden van diverse materiaalsoorten in verschillende diktes, met een uitstekende snijkwaliteit.

Tandheugel & rondsel

De aandrijving van de HD-F geschiedt middels een kostenefficiënte schuinvertande tandheugel met rondsel. De directe aandrijving van het tandwiel waarborgt een spelingsvrije overbrenging tussen de motor en het tandwiel en garandeert hiermee een maximale nauwkeurigheid. Dankzij de hoge precisie van deze tweezijdig geharde schuinvertande tandheugel kan een acceleratie van 28m/s² en een snelheid van 100m/s worden bereikt met een nauwkeurigheid van 0,05 mm.

Lineair aandrijfsysteem

Bij het optioneel verkrijgbare lineaire aandrijfsysteem worden de assen aangedreven door highspeed lineaire motoren van Siemens. Met deze motoren kunnen acceleratiesnelheden van 32m/s² en een snelheid van 160 m/min (X- en y-as) worden gehaald met een nauwkeurigheid van maar liefst 0,03mm!

Precitec Procutter lasersnijkop

De Precitec Procutter biedt een volledig geïntegreerd systeem dat het snijproces bewaakt en tevens de gebruiker voorziet van de nodige informatie. De Procutter biedt u de hoogst mogelijke repeteernauwkeurigheid in combinatie met de hoogst mogelijke productiviteit.