Euromac FX Bend

IEuromac bouwt een brede range servo-elektrische kantbanken in verschillende werkbreedtes vanaf 1.020 mm t/m 2.550 mm en vanaf 23 ton t/m 50 ton. De FX Bend onderscheidt zich door zijn innovatieve frameconstructie, hoge nauwkeurigheid en hoge productieoutput.

Euromac FX Bend

Euromac bouwt een brede range servo-elektrische kantbanken in verschillende werkbreedtes vanaf 1.020 mm t/m 2.550 mm en vanaf 23 ton t/m 50 ton. De FX Bend onderscheidt zich door zijn innovatieve frameconstructie, hoge nauwkeurigheid en hoge productieoutput. Door de toepassing van een mono-block Meehanite (700 N/mm² treksterkte) gegoten machineframe wordt een hoge capaciteit en een hoge nauwkeurigheid gerealiseerd. Dankzij het ergonomisch gevormde frame is een prettige bedieningspositie gecreëerd. 

De machine maakt zettingen mogelijk over de volledige lengte van de machine zonder de beperking van een C-frame. De aandrijving van de FX Bend is zeer innovatief en werkt middels een direct-drive principe. Daarnaast wordt de ram van de machine niet naar beneden geduwd maar wordt deze van onder naar beneden getrokken. Dit concept levert een uniek voordeel op ten opzicht van de conventionele techniek. De kans op de deflectie in de kogelomloopspindel wordt hiermee namelijk geëlimineerd. Dit resulteert in hogere snelheden en een hogere precisie.

Achteraanslag

De FX Bend kan worden uitgerust met een 4-assige (X, R, Z1, Z2) of een 6-assige (X1, X2, R1, R2, Z1, Z2) achteraanslag. Maximale productiviteit door lichtgewicht carbonfiber aanslagen kunnen zeer hoge snelheden worden bereikt tot wel 1.100 mm/s met een zeer hoge acceleratie van 200mm/s².

Controle unit

Dankzij het 21 inch touchscreen bedieningsscherm is het programmeren en de bediening van de machine snel, gemakkelijk en intuïtief. De besturing is op basis van een standaard PC met besturingssysteem Windows10® en een antireflectie LCD-kleurenscherm die stof- en waterbestendig is (IP65). De besturing is voorzien van USB en wifi-aansluiting en daarnaast kun je DXF-bestanden importeren. Daarnaast biedt de besturing een 2.5D visualisatie standaard en is optioneel een volledige 3D visualisatie leverbaar. Alle modellen zijn uitgevoerd met tele-service voor diagnose op afstand of actieve controle van de machinestatus en parameters (internetverbinding is vereist).

Beveiliging en hoekmeting

De machine is beveiligd met de laserbeveiliging van Lazersafe. Op deze manier kan de operator veilig werken met de machine werken ondanks de hoge snelheden van de ram en de achteraanslagen. Optioneel is de machine uit te rusten met IRIS of IRIS PLUS. IRIS minimaliseert de beweging in werkgang en reduceert de machine-cycle tot wel 2 seconden. IRIS PLUS gaat nog een stap verder en is uitgerust met een actief hoekmeetsysteem die de hoek continu actief controleert en waar nodig bijstelt. Met IRIS PLUS wordt de hoeknauwkeurigheid gegarandeerd ongeachte de materiaaleigenschappen of walsrichting van het te zetten materiaal. Het resultaat is maximale precisie, geen proefzetting meer, geen handmatige aanpassingen en uiteindelijk dus een maximale productieoutput.

Over Euromac

Euromac Italië is een machinebouwer van ponsnibbelmachines, elektrische kantbanken, buigmachines en uithoekscharen. Deze partner van TUWI is innovatief, klantgericht, duurzaam en betrouwbaar. Euromac ontwikkelt innovatieve producten die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn.
Daarnaast maakt Euromac gebruik van de meest recente technologieën, en richt zich op het continu verbeteren van hun ontwerpen.

TUWI vertegenwoordigt Euromac sinds 1986 TUWI opgericht in 1978, startte in 1986 met de verkoop van de Euromac machines. Eerst met de
horizontale buigmachine. In 1992 werd de eerste ponsnibbelmachine door Euromac op de markt gebracht. TUWI heeft in Nederland en Duitsland inmiddels meer dan 1.000 machines van Euromac verkocht.