IMET Xsmart 3

 • volautomatisch

 • 310

 • 90°

Meer informatieDownload documentatie

Specificaties

MerkIMET
Uitvoeringvolautomatisch
Capaciteit rond (mm)310
Capaciteit vierkant (mm)310
Capaciteit rechthoek (mm)340x310
Verstekhoek90°
Traploos instelbare zaagsnelheid (m/min)15-100
Zaagafmetingen (mm)3730x34x1.1
Resteind materiaal (mm)50
Werkhoogte (mm)922
Gewicht (kg)1650
Voeding (V)400
Motorvermogen (kW)3
Afmeting LxBxH (mm)1950x1755x1965
OmschrijvingLintzaag - type: Xsmart 3

Standaard uitvoering

 • Koelmiddelinrichting
 • Materiaal taster voor automatische overgang ijlgang naar werksnelheid
 • CE certificaat en instructieboek
 • Elektrische en hydraulische installatie met DIN genormeerde componenten

Opties

 • Drukreduceer ventielen voor instellen klemdruk (materiaalklem)
 • Bundel klem inrichting
 • Haaksheid-bewakingssysteem, smart start, digitale uitlezing voedingssnelheid van de zaagunit
 • Haaksheid controle lintzaagblad

  Imet
  Imet, gevestigd in Italië, staat al meer dan 50 jaar garant voor de levering van hoogwaardige lint- en cirkelzaagmachines. In de uiterst moderne fabriek met 200 medewerkers zijn meer dan 225.000 zaagmachines geproduceerd. Imet handbediende, halfautomatische en volautomatische zaagmachines zijn geschikt voor het snel en efficiënt afkorten van massieve, dik- of dunwandige profielen van staal, RVS, andere materiaalsoorten met hoge treksterkte en lichte metalen.

  TUWI
  TUWI, opgericht in 1978, startte in 1997 met de verkoop van de Imet zaagmachines. Sindsdien heeft TUWI in Nederland meer dan 1500 machines verkocht. De technische dienst van TUWI bestaande uit gecertificeerde monteurs die het installatietraject van A tot Z verzorgen. Installatie, scholing (software, onderhoud, applicatie) en aftersales zijn bijzonder belangrijk om een zaagmachine in uw productieproces te implementeren. TUWI biedt u hierin de onderscheidende factor.

  Techniek
  Bij de cirkelzaagmachines van het type Sirio beweegt de zaagunit verticaal over een brede prisma-geleiding, hierdoor is een hoge zaagvoeding met hoge precisie mogelijk. Dit komt de kwaliteit van de zaagsnede en de levensduur van de zaagbladen ten goede.
  Bij de lintzaagmachines hebben de meeste modellen het draaipunt van de zaagbeugel onder het oplegvlak, dit heeft als groot voordeel dat er continue met de juiste vertanding wordt gezaagd.
  De zaagunit tast automatisch de bovenzijde van het materiaal, op deze positie wordt omgeschakeld van ijlgang naar voeding. Voordeel van dit principe is dat de materiaalhoogte niet hoeft te worden ingesteld (korte insteltijd) en instelfouten zijn uitgesloten.

  XT lijn
  Volledig volautomatische CNC gestuurde XT lintzaagmachines, uitermate geschikt voor het recht afkorten van massieve en moeilijk te verspanen materialen. Voorzien van een unieke Touchscreen besturing die zelf de juiste snelheid, voeding instelt aan de hand van het te verspanen profiel. XT machines zijn standaard voorzien van een haaksheidbewaking en automatisch tasten voorzijde van het materiaal. Daarom staan deze machines garant voor een perfecte en nauwkeurige haakse snede.