IMET H 1200

 • halfautomatisch

 • 680

 • 90°

Meer informatieDownload documentatie

Specificaties

MerkIMET
Uitvoeringhalfautomatisch
Capaciteit rond (mm)680
Capaciteit vierkant (mm)640
Capaciteit rechthoek (mm)1250x600
Verstekhoek90°
Traploos instelbare zaagsnelheid (m/min)15-100
Zaagafmetingen (mm)8140x54x1.6
Hydrolische bundelspaninrichting optioneel (mm)1000x350
Werkhoogte (mm)855
Gewicht (kg)3400
Voeding (V)400
Motorvermogen (kW)7.5
Afmeting LxBxH (mm)1450x4000x2750
OmschrijvingLintzaag - type: H 1200

Standaard uitvoering

 • Beweging zaagbeugel volgens dubbel kolom principe
 • Zwaar geconstrueerde stalen onderkast met ingebouwde gemakkelijke te reinigen koelinstallatie
 • Koelmiddelinrichting
 • CE certificaat en instructieboek
 • Materiaal taster voor automatische overgang ijlgang naar werksnelheid
 • Gereedschapset
 • Elektrische en hydraulische installatie met DIN genormeerde componenten

Opties

 • Haaksheid controle lintzaagblad

  Imet
  Imet, gevestigd in Italië, staat al meer dan 50 jaar garant voor de levering van hoogwaardige lint- en cirkelzaagmachines. In de uiterst moderne fabriek met 200 medewerkers zijn meer dan 225.000 zaagmachines geproduceerd. Imet handbediende, halfautomatische en volautomatische zaagmachines zijn geschikt voor het snel en efficiënt afkorten van massieve, dik- of dunwandige profielen van staal, RVS, andere materiaalsoorten met hoge treksterkte en lichte metalen.

  TUWI
  TUWI, opgericht in 1978, startte in 1997 met de verkoop van de Imet zaagmachines. Sindsdien heeft TUWI in Nederland meer dan 1500 machines verkocht. De technische dienst van TUWI bestaande uit gecertificeerde monteurs die het installatietraject van A tot Z verzorgen. Installatie, scholing (software, onderhoud, applicatie) en aftersales zijn bijzonder belangrijk om een zaagmachine in uw productieproces te implementeren. TUWI biedt u hierin de onderscheidende factor.

  Techniek
  Bij de cirkelzaagmachines van het type Sirio beweegt de zaagunit verticaal over een brede prisma-geleiding, hierdoor is een hoge zaagvoeding met hoge precisie mogelijk. Dit komt de kwaliteit van de zaagsnede en de levensduur van de zaagbladen ten goede.
  Bij de lintzaagmachines hebben de meeste modellen het draaipunt van de zaagbeugel onder het oplegvlak, dit heeft als groot voordeel dat er continue met de juiste vertanding wordt gezaagd.
  De zaagunit tast automatisch de bovenzijde van het materiaal, op deze positie wordt omgeschakeld van ijlgang naar voeding. Voordeel van dit principe is dat de materiaalhoogte niet hoeft te worden ingesteld (korte insteltijd) en instelfouten zijn uitgesloten.

  Maxi lijn
  Een range dubbelkoloms lintzaagmachines geschikt voor grootformaat zagen met hoge precisie, leverbaar in half- of volautomatische uitvoering. Tevens te voorzien van automatische CNC verstekinstelling en volautomatische aanvoerunits. Met de Imet Touchscreen besturing wordt een complete zaaglijst ingevoerd van verschillende lengtes, aantallen en verstekhoeken.