CMA BRD 12006

 • 12000

 • 610

Meer informatieDownload documentatie

Specificaties

MerkCMA
TypeCNC-gestuurde profielboormachine
SpindelopnameBT 40 MAS 403 BT
Toerental (zie keuze in de optielijst) (omw/min)3000
Verplaatsing X-as (mm)12000
IJlgang X-as (m/min)25
Verplaatsing Y-as (mm)600
IJlgang Y-as (m/min)5
IJlgang Z-as (m/min)5
Verplaatsing Z-as (mm)600
Lengte opspantafel (mm)12000
Breedte opspantafel (mm)610
Motorvermogen (kW)13.1
OmschrijvingCNC-gestuurde profielboormachine - type: BRD 12000

Standaard uitvoering

 • OMRON 15,3 Touchscreen PC (Windows 10), geheugen 120 GB
 • Gestuurde X-, Y- en Z-as
 • 3-assige interpolatie (X/Y/Z) voor Helixfrezen
 • 2-assige interpolatie voor X/Y-as, inclusief bogen
 • 3-assige lineaire interpolatie (X/Y/Z)
 • Automatische tastcyclus voor invoeren van de gereedschaplengte in de besturing
 • Automatische gereedschapswisselaar met 6 posities
 • RJ45 aansluiting voor teleservice incl. benodigde software
 • Microdoseersysteem extern
 • Nulpunt detectie door laser

Opties

 • Klemming en Y-verplaatsing 1050 mm om profielen tot 1000 mm te kunnen bewerken
 • DrillCam CAD-CAM software op externe computer
 • Grafische besturing voor externe computer

  CMA
  CMA Spanje is een machinebouwer van CNC-gestuurde boorcenters en tapmachines. Eerst als producent van de pneumatische en hydraulische tapmachines. In 2003 startte CMA met de ontwikkeling van de CN-gestuurde coördinaten boormachines en in 2004 werden de eerste machines uitgeleverd.

  CMA heeft zich bijna volledig gericht op de ontwikkeling van CNC-boorcentra. Het Spaanse CMA biedt met haar boorcentra een interessant kostenefficiënt alternatief aan voor bewerkingscentra. Met de boorcentra die voor kleine en grote aantallen gemaakt worden, heeft u altijd de juiste machine voor boren, tappen, zinken en vloeiboren. Met de mogelijkheid om zowel HSS-boren als ook moderne hardmetaalboren in te zetten, heeft u een cnc-boorcentrum voor een grote diversiteit.

  TUWI
  TUWI, opgericht in 1978, startte in 2004 met de verkoop van coördinatenboormachines. Inmiddels heeft TUWI in Nederland en Duitsland meer dan 180 boorcentra verkocht.

  CMA CNC-gestuurd profiel boorcenter model BRD-CNC
  Het CMA BRD-CNC profiel boorcenter is ontwikkeld om stalen profielen snel, nauwkeurig en economisch te kunnen bewerken. De machine is uitgevoerd met de laatste generatie industriële PC-besturingen, servo-drivers en servomotoren van het merk OMRON (Japan). Geschikt om snel en eenvoudig op exact de juiste positie te boren (een gat op de verkeerde positie leidt tot problemen dus hoge kosten in de montage). De BRD is inzetbaar zijn voor zowel enkelstuks (1 of 2 gaten in 1 product) als kleine en grote series. De BRD is uitermate geschikt voor o.a. boren, tappen, verzinken en markeren/graveren, ook voor lichte freesbewerking bijvoorbeeld een sleufgat.

  Kenmerken BRD CNC-gestuurd profiel boorcenter
  Materiaal begin wordt automatisch gedetecteerd d.m.v. sensor (b.v. om automatisch het nulpunt
  vast te leggen). Profielen worden verticaal geklemd. Er is alleen een aanslagplaat voor de producten nodig, verder zijn er geen extra spanmiddelen noodzakelijk. Mogelijkheid om te frezen met X/Y interpolatie (X250/Y610 mm) om b.v. sleufgaten te frezen of d.m.v. Helix-frezen van grotere gaten te frezen (X-as kan 250 mm verplaatsen wanneer klemming geactiveerd is).

  Pendelbedrijf
  Pendelbedrijf is meer spindellooptijd en dus meer productiviteit. Pendelbedrijf is één van de grootste voordelen van de CMA boorcentra. Hiermee wisselt u producten terwijl de machine aan de andere zijde produceert. Resultaat is een hogere productie en lagere kosten per product.

  Grafische programmering
  Met de grafische software genereer je een 3D-tekening van het product door de vorm van het werkstuk te selecteren en de posities in te voeren door middel van macro’s. De bewerkingen (werkcycli) en snijparameters worden automatisch ingesteld op basis van de gereedschapsbibliotheek. De software is inclusief grafisch nesten, werken in 2 zones, 3D-simulatie, crash-waarschuwing en de mogelijkheid om meerdere klemconfiguraties (materiaalklemmen of andere span-systemen) op te slaan.

  DrillCam software
  DrillCam software is een add-in software als aanvulling op de grafische programmering. Met de DrillCam software worden 2D DXF-, DWG-, DSTV-, NC-, NC1- of 3D STEP-bestanden geconverteerd in ISO-machine programma’s. De geconverteerde ISO-machine programma’s kunnen door middel van een netwerkverbinding overgedragen worden.