Introductie: nieuwe M&G boor-zaagstraten bieden kwaliteit tegen een goede prijs

Tijdens het Open Huis op 22 en 23 juni in Winterswijk introduceren wij één van onze nieuwe partners: M&G Steel Machines. Deze jonge, snelgroeiende machinebouwer uit Portugal is gespecialiseerd in boor-zaagstraten van een hoog technisch niveau en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na succes in Portugal, Spanje, Zuid- en Noord Amerika zijn de machines van M&G nu ook via TUWI in Nederland verkrijgbaar:

Toenemende vraag naar CNC boor-zaagstraten

Door ons dealerschap van imet, CMA en Alzmetall leveren wij al jarenlang betrouwbare en hoogwaardige zaagmachines, boormachines en boorcentra. De afgelopen jaren is de vraag in de markt naar een volautomatisch oplossing voor boren én zagen toegenomen. 

Met de komst van de nieuwe boor-zaagstraten van M&G Steel Machines uit Portugal bieden wij daar een uitstekende oplossing voor. De machines van M&G zijn een alternatief voor de leveranciers die reeds op deze markt actief zijn. Door de hoge productie-output zijn de machines van M&G uitermate geschikt voor staalbouwers en leveranciers van staalproducten. 

Bekijk hieronder een impressie

meng-video

Eigenschappen

Boor-unit

De CNC-gestuurde machines met 3 spindels voor boren, tappen, frezen en markeren zijn ideaal voor het bewerken van balkenstaal en profielen. Het opduwsysteem is servo-aangedreven en is uitgerust met een uiterst accuraat meetsysteem voor minimale toleranties. De complete lijn is uitgerust met 3 spindels met een vermogen van 11,0 kW en met een maximale capaciteit tot Ø 40 mm. De spindels zijn uitgerust met vector-control waardoor ze volledig simultaan kunnen draaien. Voor het boren kan gebruik gemaakt worden van zowel HSS-boren of hardmetaal boren voor een hogere productie-output. Daarnaast is de machine optioneel leverbaar als OVI-uitvoering met als extra eigenschap dat deze volledig simultaan kan frezen en markeren met 3 boorunits tegelijkertijd.

De machine is uitgerust met een NUM CNC-besturing en een zeer bedieningsvriendelijke touchscreen control-unit met een Windows besturingssysteem. Daarnaast is de machine vanuit de werkvoorbereiding aan te sturen middels verschillende CAD/CAM software zodat o.a. DSTV en STEP files kunnen worden geïmporteerd.

Zaag-unit

De boor-/zaagstraat is uitgerust met een dubbelkoloms lintzaagmachine met een automatisch verstek tot 60° zowel links als rechts. De snelheid van het zaagblad is traplooos instelbaar en wordt afhankelijke van het te zagen product automatisch geregeld vanuit de CNC-besturing. 

Daarnaast is de hydraulische zaagbladspanning automatisch instelbaar en wordt deze ook aangestuurd vanuit de CNC-besturing. De exacte spanning op het zaagblad is middels een meter afleesbaar. Een aangedreven spanborstel zorgt ervoor dat de geproduceerde spanen tijdens het zaagproces zoveel mogelijk worden verwijderd om storingen of onnauwkeurigheden te voorkomen.

Be-/ontladen

De heavy-duty rollenbanen zijn uitgerust met Ø 90 mm aangedreven rollen met een variabele snelheid van 0-30 mtr/min. De beladingszijde is standaard 16 meter lang en uitgerust met een vijftal motoren voor de kettingaandrijving en een zeer nauwkeurig meetsysteem. De ontlading is standaard 14 meter lang en uitgerust met 2 motoren voor de kettingaandrijving. 

Daarnaast is aan de ontladingszijde een speciale parts-extractor aanwezig die gezaagde delen van min. 40 mm en max. 1.000 mm met een gripper kan wegtrekken en via een optioneel zijtransport kan verplaatsen vanuit de productielijn. Ook zijn zowel aan de beladingszijde als aan de ontladingszijde standaard zij/-laders en -ontladers aanwezig met een verplaatsingssnelheid van 0-20 mtr/min. en een breedte van 4.000 mm. De zijladers hebben een capaciteit van 8 posities en 4,5 ton.

Over M&G (Adunguem)

Adunguem is opgericht als servicebedrijf voor het onderhoud en de service aan industriële machines met als specialisme CNC-gestuurde machines voor het boren, tappen, zagen, frezen en markeren van balkenstaal en profielen. Gedurende de eerste jaren liep het serviceteam steeds vaker tegen vragen aan van klanten om specifieke oplossingen die hun bestaande machines niet of onvoldoende konden bieden. 

Al deze ervaring heeft binnen Adunguem ertoe geleid om zelf CNC-gestuurde machines te gaan bouwen die voldeden aan de wensen vanuit de markt. Zo ontstond de eerste Portugese machinefabrikant voor CNC-gestuurd boren, tappen, zagen, frezen en markeren van balkenstaal en profielen genaamd M&G Steel Machines. 

Kom langs op ons Open Huis

Onze verkoopadviseurs staan op 22 en 23 juni 2022 klaar om al uw vragen te beantwoorden over de nieuwe boor-zaagstraten van M&G Steel Machines. Alvast een afspraak maken met de verkoopadviseur in uw regio? Neem contact op via onderstaande knop. 

 

Verkoop-buitendienst-2022_ccexpress