Geka PL

Het Spaanse GEKA is al jarenlang dé producent van ponsknipmachines. Een merk dat bekend staat om hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Maar GEKA biedt meer. Binnenkort zullen wij ook de  hoogwaardige plasmasnijmachine in ons assortiment opnemen. Deze CNC gestuurde plasmasnijmachine zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met de mogelijkheid van een eenvoudige roostertafel of sectionele rookafzuiging. 

Model GCS met geïntegreerde snijtafel 

Deze robuust geconstrueerde plasmasnijmachine is uitermate geschikt voor het snel en efficiënt verwerken van plaatmateriaal in staal, roestvrijstaal en aluminium. De plasmasnijmachines zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen geheel naar uw wens worden voorzien van een Hypertherm plasmabron uit de Powermax range. Deze plasmasnijmachine is o.a. bij uitstek geschikt voor constructiebedrijven, luchtbehandeling en ventilatietechniek (HVAC). De snijtafel is standaard voorzien van lamellen gebaseerd op uw applicatie heeft u de keuze uit een open (model Basic) of gesegmenteerde snijtafel. Een gesegmenteerde snijtafel heeft als voordeel dat de snijrook alleen wordt afgezogen op de plaats waar gesneden wordt hetgeen een absoluut voordeel is. De Geka GSC plasmasnijtafel wordt aangesloten op een filter/afzuiginstallatie zodat de rookgassen op de juiste manier worden afgezogen waardoor een schone en veilige werksituatie ontstaat.

Standaard uitvoering

Standaard is de GCS plasmasnijmachine voorzien van een intuïtieve CNC TexComputer touchscreen besturing standaard voorzien van een afstandsbediening die het bedieningsgemak van de operator vergroot. Deze CNC besturing in combinatie met de optioneel verkrijgbare Gprocut werkvoorbereidingssoftware garanderen een probleemloze productie met korte in-omsteltijden. Uiteraard bestaat de mogelijkheid de machine aan te sturen met andere merken werkvoorbereidingssoftware zoals Libellula of Lantek. De z-as is voorzien van een THC toortshoogte regeling geïntegreerd in de CNC TexComputer besturing hierdoor wordt de afstand tussen de snijtoorts en plaat automatisch bepaald tijdens het gehele snijproces, hierdoor wordt een nauwkeurig en betrouwbaar snijproces gegarandeerd. Daarnaast is de snijtoorts voorzien van een aanvaringsbeveiliging die in de meeste gevallen schade aan de snijtoorts voorkomt mocht er een aanvaring plaatsvinden.

Hypertherm Powermax plasmasnijbronnen

De PowerMax lijn plasmabronnen van Hypertherm is een betrouwbare generatie plasmabronnen die eenvoudig instelbaar zijn en extreem betrouwbaar. Voor de GCS modellen heeft u de keuze uit een vijftal verschillende modellen variërend in ampère en maximale snijdikte. Standaard snijdt u de meeste materialen met schone, droge olievrije perslucht mocht uw applicatie het nodig hebben dan kunt u optioneel een gasconsole koppelen aan de Hypertherm plasmabron waardoor u ook kunt snijden met stikstof en F5. Hoge betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en een stabiele plasmaboog maken het Powermax-systeem eenvoudig te bedienen zelfs voor minder ervaren operators. De lange levensduur (standtijd) van de slijtdelen in combinatie met hoge snijsnelheden verlagen de snijtijden en de kostprijs van uw product.