galvano4

Capaciteit, bundels zagen, automatische bundelopschuiving en meer met IMET zaagautomaat.

"We kunnen altijd rekenen op een snelle interventie. Wat TUWI belooft, maken ze ook echt waar."

Kwaliteit en service doorslaggevend voor Galvano Metaal 

Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast standaard lengtes al haar koker-, buis- en stafmateriaal ook op lengte gezaagd. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen hebben we geïnvesteerd in een volautomatische bandzaaginstallatie van Imet, die afgelopen zomer is geleverd door machineleverancier Tuwi. “Met de keuze voor deze machine uit het topsegment in de markt, hebben we zowel de output, productiesnelheid als efficiency sterk verhoogd en kunnen we dankzij de hoogwaardige service van Tuwi vertrouwen op een hoge inzetbaarheid”, vertelt logistiek manager Niels Wijnen. 

Galvano Metaal levert naast koker-, buis- en stafmateriaal, ook hoogwaardig plaatstaal uit voorraad. Met dit brede en diepe assortiment, hoge productkwaliteit, enorme voorraad, korte levertijden en een flexibele service wil de staalhandel aan de individuele wensen van haar klanten in de zuidelijke regio’s voldoen. “Met onze servicegerichte benadering zijn we een verlengstuk van de productie en magazijn van de metaalverwerkende industrie”. 

Bundels op lengtemaat zagen 

Om aan de stijgende klantvraag te kunnen voldoen was het noodzakelijk de bestaande bandzaagmachine te vervangen. Mike van Gestel die als productieleider zowel de machines bedient als de planning beheert en de werkvoorbereiding verzorgt, somt op waar een nieuwe bandzaagmachine aan moest voldoen. “Grotere capaciteit, de mogelijkheid complete bundels te zagen, automatische bundelopschuiving en een toegankelijke besturing”.  

Hoge betrouwbaarheid cruciaal 

“Daarnaast is een hoge betrouwbaarheid voor ons van cruciaal belang. Stilstand kunnen we ons eigenlijk niet permitteren, omdat de levertijden daardoor in gevaar komen. En juist de korte levertijd is een van onze kernwaardes. Op dat punt hadden we al goede ervaring met de service van Tuwi, die al eerder een Simec cirkelzaagautomaat heeft geleverd. Bij een storing kunnen we altijd rekenen op een snelle interventie. Tot nu toe was er altijd binnen 24 uur een monteur ter plaatse. Wat Tuwi belooft, maken ze ook echt waar”, is de ervaring van de productieleider. “Veel van onze klanten werken ook met lasersnijmachines van Tuwi voor het snijden van SSAB lasergrade staalplaat uit ons assortiment.”  

Ruimte voor verdere groei 

Met de nieuwe Imet H800NC bandzaaginstallatie, de bestaande cirkelzaagautomaat voor grote series en een halfautomatische cirkelzaagmachines voor kleine aantallen, beschikt Galvano-Metaal nu over ruime capaciteit om aan specifieke klantenwensen te kunnen voldoen. “De machines worden nu door 3 medewerkers per ploeg ingezet om aan de vraag te kunnen voldoen. De dubbele capaciteit van de Imet bandzaaginstallatie biedt ons de mogelijkheid ook een spoedorder tussendoor te verwerken en de ruimte om de komende jaren ons serviceconcept verder uit te bouwen”, besluit directeur de Vries.