Marktintroductie:

CMA Tapcentrum

Het nieuwe tapcentrum van CMA (de 'FTC') is de ideale machine voor bedrijven die zelf snijden. Met deze unieke machine in de markt kunt u gesneden plaatmateriaal efficiënter en foutloos boren, vloeiboren, tappen, roltappen, verzinken en ruimen. 

Dat levert u diverse voordelen op:

  1. Sneller en eenvoudiger dan handmatige bewerkingen
  2. Minder afhankelijk van de inzet van personeel
  3. Minder kans op fouten door menselijk handelen
  4. Efficiënter productieproces

In het kort:

De FTC is een flexibel CNC gestuurd tapcentrum met een 3-assige (X, Y, Z) bewegende boorkop. Het portaal met de boorkop wordt in X-richting geleid over geharde lineaire geleidingen die zijn gemonteerd op het frame van de machine. De X-as worden aangedreven door een servomotor over een tandheugel met schuine vertanding en rondsel. De Y- en Z-as worden aangedreven door servomotoren en kogelomloopspindels.

De machine is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 1.500 x 1.500 mm en 1.500 x 3.000 mm. Met deze machine kunt u boren, vloeiboren, tappen (draadsnijden en roltappen) en verzinken van onder andere laser gesneden plaatwerkdelen. Deze machine is daarmee uitstekend geschikt voor zowel grote als kleine series.

Uniek aan deze machine is de mogelijkheid om in pendelbedrijf te werken. Daarmee kunnen bijvoorbeeld aan de linkerzijde de bewerkingen plaatsvinden en aan de rechterzijde producten worden beladen/ontladen. U hoeft dus niet te wachten met het wisselen van producten tot de bewerking afgerond is.

cnc tap vb

Besturing en gereedschappen

CMA heeft aandacht besteed aan het gebruikersgemak van de bediener. De CNC FTC tapcentra zijn standaard uitgerust met Omron CNC-besturing, een 15” touchscreen en een Windows 10 besturingssysteem

Ook een automatische gereedschapswissel voor tien gereedschappen zit standaard op deze machines. Voor het smeren van het gereedschap hebben de machines uit deze serie een olie-vernevelsysteem.

De speciaal ontwikkelde en gepatenteerde gereedschaphouder stelt de machine in staat om maatafwijking of afwijking in de opspanning van producten +/- 1 mm. radiaal te compenseren. Dit vergroot de nauwkeurigheid en verkleint de kans op fouten aanzienlijk. 

Eenvoudige software 

Met de grafische TapCam software genereer je een 2D-tekening van het product door de vorm van het werkstuk te selecteren en de posities in te voeren door middel van macro's. De bewerkingen (werkcycli) en snijparameters worden automatisch ingesteld op basis van de gereedschapsbibliotheek. 

Met de TapCam CAD/CAM add-in software is het bovendien mogelijk om 2D DXF-, DWG-, DSTV-, NC-, NC1- of 3D STEP-bestanden te importeren en converteren in ISO-machine programma's. Uw productieproces wordt eenvoudiger en de foutkans wordt aanzienlijk verkleind.

Meer weten over het nieuwe tapcentrum?

Onze accountmanager in uw regio vertelt er graag over. Vul onderstaand formulier in en hij neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Verkoop-buitendienst-2022_ccexpress