Thoman RB

Profielbuigmachines van het type RB overtuigen door maximale flexibiliteit en buigcapaciteit. Het unieke machineconcept maakt een variabele instelling van de zijrolafstand mogelijk. Een optimale uitlijning van de profielbuigmachine met het te buigen profiel wordt vergemakkelijkt. Te hoge aandrukkrachten op het profiel worden vermeden. De best mogelijke buigkwaliteit wordt bereikt in combinatie met een minimale profielvervorming.

Thoman RB

RB3
De RB3 levert indrukwekkende buigprestaties in combinatie met een ongeëvenaarde flexibiliteit. De afstand van de zijwalsen is variabel instelbaar van 380 tot 960 mm. De RB3 is zeer geschikt voor de meest uiteenlopende buigwerkzaamheden en is de beste keuze als veelzijdigheid en prestaties worden gevraagd. De hoge flexibiliteit en talrijke mogelijkheden maken de RB3 wereldwijd tot één van de meest krachtige en flexibele profielbuigmachines. De RB3 is met NC-trajectbesturing of CNC-S baanbesturing verkrijgbaar.

RB4
De RB4 combineert een grote buigcapaciteit met de meest moderne CNC-S besturingstechnologie. Met een buigkracht van 38 ton en een variabel instelbare afstand van de zijwalsen is de RB4 ook geschikt voor het nauwkeurig en met hoge kwaliteit buigen van zelfs zware profielen. De RB4 is de beste keuze als een grote buigcapaciteit bij een zo hoog mogelijke flexibiliteit wordt gevraagd.

RB6
De RB6 is de zwaarste en sterkste buigmachine van Thoman. Met een vermogen van 22 kW, een buigkracht van 70 ton en aandrijvingen met een zeer hoog koppel heeft de RB6 voldoende reserves om ook zeer zware profielen te buigen. Door de variabel instelbare afstand van de zijrollen is de profielbuigmachine RB6 duidelijk flexibeler en krachtiger dan conventionele buigmachines in deze gewichtsklasse.

CNC-S baanbesturing
Met de innovatieve besturingssoftware is het uiterst eenvoudig en efficiënt buigprogramma’s te maken. Gewoon de radius en hoek of lengte van het contourelement opgeven. Buigcontouren met meerdere buigradii of overgangen, bijv. ellipsen, korfbogen, S-bochten zijn binnen enkele seconden aangemaakt. De buigcontour wordt grafisch weergegeven en het CNC-besturingsprogramma houdt bij het aanmaken automatisch rekening met de terugvering van het materiaal. De hoogst mogelijke nauwkeurigheid en perfecte, knikvrije overgangen van de buigradii worden direct bereikt. De CNC-S besturing overtuigt door een eenvoudige bediening en perfecte buigresultaten bij enkele onderdelen of bij serieproductie.