MG M

De MG M serie is een professionele hydraulische 4 rollen platenwals. Met het 4-rollen wals principe wordt het product met een minimaal recht stuk aan het begin en aan het uiteinde van de plaat in één passage gewalst. 

M serie

De M serie heeft een structureel versterkte machine frameconstructie en uitzonderlijk kleine fabricagetoleranties (0,05 i.p.v. 0,1 mm). Voor het gelijkmatig en zeer accuraat positioneren van de onder- en de zijrollen wordt gebruik gemaakt van proportioneel ventielen met als resultaat een eindproduct met een uitstekende kwaliteit in een zo kort mogelijke cyclustijd.

NC Nexus besturing
De NC Nexus besturing is gebaseerd op het teach-in principe, hierbij worden de handmatige posities van de diverse assen vastgelegd in de besturing. Zijn alle posities van een bepaald product vastgelegd in de besturing, dan kan dit programma in de besturing opgeslagen en volledig automatisch uitgevoerd worden. Opslagcapaciteit voor 300 programma’s met ieder 99 stappen.
Optioneel kunnen het zijsupport en verticaal support in de besturing opgenomen worden.

CNC EVO Touch Command 4.0 besturing
De EVO Touch Command 4.0 besturing is de ultieme versie van het CNC-besturingssysteem en is volledig geïntegreerd met MG-machines. Dankzij de onderscheidende en gebruiksvriendelijke interface worden met dit krachtige digitale systeem nooit eerder behaalde resultaten in het walsen van plaat behaald. Het close loop systeem bewaakt continu de posities van de walsrollen en de rotatie van de toprol. De besturing berekent automatisch hoe het materiaal reageert op het buigproces en genereert de programma’s om de plaat in elke vorm te walsen zoals ronde, vierkante, driehoekige en ovale producten. Dit door simpelweg de materiaalgegevens in te voeren in de materiaalbibliotheek van de besturing. De besturing is uitermate geschikt zowel kleine series als massaproductie van schaalvormige producten en producten bestaande uit meerdere radiussen die onmogelijk in de handmatige modus te produceren zijn.