Durma HRB

De Durma HRB-4 vier rollen hydraulische plaatrolbuigmachines bieden een nauwkeurige ervaring. De HRB-4 is ontworpen om efficiënt te zijn en is een duurzame machine. Het is veelzijdiger, sneller en veiliger. Bovendien is het gemakkelijker te gebruiken in vergelijking met de plaatwalsbuigmachines met drie rollen. 

Durma HRB4 

De HRB4 is een hydraulische 4-rollen platenwals. Met het 4-rollen wals principe wordt het product met een minimaal recht stuk aan het begin en aan het uiteinde van de plaat in één passage gewalst. Het zwaar geconstrueerde machineframe is versterkt en verlaagd om het torderen en vervormen tijdens het walsproces tot een minimum te beperken. 

De top- en onderrol worden aangedreven door separate hydrauliekmotoren en planetaire tandwielkasten. De hydraulische verstelling van de zijrollen is een planetaire beweging; dit om perfect te kunnen aanbuigen en het terugveren van de plaat tot een minimum te beperken. De parallelliteit van de zijrollen wordt geregeld en gecontroleerd d.m.v. een elektronisch bewakingssysteem en de parallelliteit van de onderrol door een torsiebalk. Standaard wordt de machine o.a. geleverd met geharde, geslepen en gebombeerde rollen, conische buiginrichting, hydraulisch klaplager en permanent smeersysteem.

NC besturing
De NC besturing met 10” touch screen is gebaseerd op het teach-in principe, hierbij worden de handmatige posities van de diverse assen vastgelegd in de besturing. Zijn alle posities van een bepaald product vastgelegd in de besturing, dan kan dit programma in de besturing opgeslagen en volledig automatisch uitgevoerd worden. Opslagcapaciteit voor 70 programma’s met ieder 100 stappen. Optioneel kunnen het zijsupport en verticaal support in de besturing opgenomen worden.

CNC besturing
De CNC besturing met 15" touch screen voor het walsen van complexe producten, inclusief variabele rotatiesnelheid van de top- en onderrol. Met het grafische controlesysteem kan een programma stap voor stap geprogrammeerd worden of eenvoudig automatisch een programma berekenen zoals een cilindrisch, ovaal, koffer model of vrije vorm. Optioneel kunnen het zijsupport en verticaal support in de besturing opgenomen worden.

Opties

  • NC- en CNC-besturing voor het automatisch uitvoeren van programma.
  • Verticaal- en zijsuport aansturing d.m.v. drukknoppen op het bedieningspaneel of opgenomen in de NC- of CNC-besturing.
  • Handmatige en gemotoriseerde materiaal aanvoertafels.