CMA RH

Het model RH met hydraulisch aangedreven tapmotor geschikt voor het zwaardere tapwerk. De werk- en retoursnelheid zijn separaat elektronisch instelbaar.
Voorzien van een ruim bemeten opspantafel met T-sleuven, de hydraulische installatie is ingebouwd in de onderkast. De CMA RH is een serie compacte, hydraulische tapmachines. Het model is verkrijgbaar met een maximale capaciteit van M24 tot M60

Over CMA RH

Het model RH met hydraulisch aangedreven tapmotor geschikt voor het zwaardere tapwerk. De werk- en retoursnelheid zijn separaat elektronisch instelbaar. Voorzien van een ruim bemeten opspantafel met T-sleuven, de hydraulische installatie is ingebouwd in de onderkast.

De CMA RH is een serie compacte, hydraulische tapmachines. Het model is verkrijgbaar met een maximale capaciteit van M24 tot M60. De hydraulische eenheid zit weggewerkt in de tafel, wat resulteert in een compacte machine voor uw werkplaats. In de taparm zit een systeem om het gereedschap te smeren, waardoor u deze slechts af en toe hoeft bij te vullen. 

De links- en rechtsdraaiende snelheid is onafhankelijk van elkaar traploos instelbaar voor een optimale werking. U maakt altijd een perfect tapgat met de Touch besturing. Met deze besturing berekent de machine namelijk zelf na ingave van de spoed en diepte het aantal omwentelingen. U kunt bij het tappen geen fouten meer maken.

Multipositiekop
Alle modellen kunnen worden uitgevoerd met een multipositiekop voor verticaal, horizontaal
en tappen onder hellingshoek.

Kenmerken
Groot werkbereik afhankelijk van het model van 1.800 / 2.200 / 2.400 mm rondom de machine.
Snel en eenvoudig gereedschap wisselen en het gereedschap staat altijd haaks op het werkstuk.
Geïntegreerd smeersysteem. Snel en eenvoudig positioneren van de tap boven het werkstuk.
Kogelgelagerde parallelarm, dus absoluut spelingsvrij en geen slijtage.

Productvoordelen
Geen tapbreuk dus lagere gereedschap kosten, dus een enorme kostenbesparing. Ten opzichte van een bewerkingscentrum, lagere tapkosten per tapgat. Flexibiliteit en korte cyclustijden.