CMA GRD

Het CMA GRD portaalboorcentrum is een doorontwikkeling op basis van de veel geleverde NC-uitvoering. De machine is uitgevoerd met de nieuwste Ethercat-generatie industriële PC-besturing, servoregelaars en servomotoren van Omron (Japan). Met de ontwikkeling van de portaalboormachine speelt CMA in op de problematiek van het volautomatisch aanbrengen van kleine gaten in dikkere materialen met grote buitenafmetingen of meerdere kleine producten.

Over CMA GRD

Het CMA GRD portaalboorcentrum is een doorontwikkeling op basis van de veel geleverde NC-uitvoering. De machine is uitgevoerd met de nieuwste Ethercat-generatie industriële PC-besturing, servoregelaars en servomotoren van Omron (Japan). 

Met de ontwikkeling van de portaalboormachine speelt CMA in op de problematiek van het volautomatisch aanbrengen van kleine gaten in dikkere producten met grote buitenafmetingen of meerdere kleine producten. De GRD is te leveren met verplaatsingen (X/Y) van 3×1,2 meter tot 20×4 meter, optioneel zijn speciale uitvoeringen met grotere verplaatsingen of inbouwhoogtes leverbaar.

Kenmerken GRD CNC-gestuurde boorcenters
Snel en eenvoudig, zowel halfautomatisch als volautomatisch een gat boren op exact de juiste positie. Een gat op de verkeerde positie leidt namelijk tot problemen en dus hoge kosten in de montage. 

Geschikt voor o.a. boren, tappen, verzinken, vloeiboren en voor freesbewerkingen zoals vlakken, sleufgaten en Helix-frezen, zodat het product niet twee keer moet worden opgespannen voor deze bewerkingen. Inzetbaar voor zowel enkelstuks als kleine en grote series. Mogelijkheid om zowel conventionele HSS gereedschappen als moderne hardmetaal gereedschappen in te zetten om sneller te boren.

Pendelbedrijf
Pendelbedrijf is meer spindellooptijd en dus meer productiviteit. Pendelbedrijf is één van de grootste voordelen van de CMA boorcentra. Hiermee wisselt u producten terwijl de machine aan de andere zijde produceert. Resultaat is een hogere productie en lagere kosten per product.

Grafische programmering
Met de grafische software genereer je een 3D-tekening van het product door de vorm van het werkstuk te selecteren en de posities in te voeren door middel van macro’s. De bewerkingen (werkcycli) en snijparameters worden automatisch ingesteld op basis van de gereedschapsbibliotheek. De software is inclusief grafisch nesten, werken in 2 zones, 3D-simulatie, crash-waarschuwing en de mogelijkheid om meerdere klemconfiguraties (materiaalklemmen of andere span-systemen) op te slaan.

DrillCam software
DrillCam software is een add-in software als aanvulling op de grafische programmering. Met de DrillCam software worden 2D DXF-, DWG-, DSTV-, NC-, NC1- of 3D STEP-bestanden geconverteerd in ISO-machine programma’s. De geconverteerde ISO-machine programma’s kunnen door middel van een netwerkverbinding overgedragen worden.