Durma PL

Durma bouwt al ruim 60 jaar machines voor de metaalbewerkingsindustrie. Jaarlijks levert deze firma wereldwijd duizenden machines aan metaalbewerkers die de kwaliteit van Durma onderstrepen. Durma streeft naar een hoge nauwkeurigheid bij het snijden en een minimaal onderhoud van de machines. De plasmasnijmachines zijn geheel naar uw wens uit te voeren en bevatten veel componenten van Europese topmerken. U snijdt producten die absoluut gezien mogen worden als eindproduct of voor verdere verwerking.

Durma plasmasnijmachine model PL met losstaande snijtafel

Durma heeft de plasmasnijtechnologie opnieuw gedefinieerd en een nieuw gezicht gegeven met de PL serie. De Durma PL plasmasnijmachine is een echt precisiegereedschap wanneer het om plasmasnijden gaat, deze hoogwaardige snijmachine is ontworpen voor het snel, efficiënt en nauwkeurig snijden van staal, roestvrijstaal en aluminium.
Hoogwaardige Hypertherm technologie gecombineerd met de gepatenteerde Aurora besturing garandeert een lange levensduur en goede prestaties. Durma is er trots op officieel gecertificeerd te zijn door Hypertherm om de revolutionaire XPR technologie toe te mogen passen op de plasmasnijmachines. Dynamiek, True Hole technologie in combinatie met lage operationele kosten gaan hierdoor hand in hand.

Losstaande snijtafel

De PL serie is uitgevoerd met rails voor de X-Y verplaatsingen en een losstaande snijtafel die het mogelijk maakt om naast plasmabronnen met een hoogvermogen ook autogeen snijden toe te passen. De stevige en robuuste bouwwijze van zowel de rails, portaal als de snijtafel met automatisch geschakelde afzuigsegmenten maken de machine geschikt voor het verwerken van ferro en non-ferro platen tot 150 mm

Aurora besturing

Durma introduceert met de Aurora besturing de laatste ontwikkeling op plasmagebied, een intuïtieve besturing die antwoordt geeft op al uw plasmasnij wensen. Durma noemde deze software Aurora omdat het een oogstrelende interface heeft en zeer gebruiksvriendelijk is. Aurora is geschikt voor verschillende industriële toepassingen zoals plasma mét en zonder True Hole technologie en autogeen snijden voor 2D en 2,5D laskant/bevel snijden, evenals buis-snijden maar ook boren en tappen behoren tot de mogelijkheden.

True Hole Technologie

Een gat gesneden met True Hole Technologie is een gat geschikt voor een boutverbinding. True Hole® is een onderdeel van de SureCut technologie van Hypertherm en geschikt voor staal in combinatie met het gebruik van Hypertherm HPR XD® en XPR™ plasmasnijsystemen. True Hole wordt door de operator geselecteerd of geactiveerd toegepast door de Aurora besturing tot een maximale dikte 15 mm bij 170. ampère en 25 mm bij 300. ampère De verhouding gat diameter versus plaatdikte varieert van 2:1 tot 1:1. True Hole is een specifieke combinatie van de volgende parameters die zijn gekoppeld aan een gegeven stroomsterkte; materiaalsoort, materiaaldikte en gat diameter.
• Type procesgas
• Gasstroom
• Stroomsterkte (ampère)
• Piercing-methodiek
• Lead-in / lead-out techniek
• Variërende snelheden over meerdere segmenten van het te snijden gat
• Boogbeëindiging gesynchroniseerd met de toortsbeweging

Lantek Expert Cut werkvoorbereidingssoftware

Het Lantek Expert Cut CAD/CAM-softwaresysteem is speciaal ontworpen voor de programmering van alle soorten snijmachines, zoals machines met een enkele snijkop of met “Multitorch” en “Bevelcut”. De software is bijzonder gebruiksvriendelijk en is geheel afhankelijk van uw toepassing uit te breiden met verschillende modules. Wij adviseren een onderhoudscontract af te sluiten bij een gecertificeerde Lantek partner.