oreel

Groot plaatwerk snel en ergonomisch verantwoord gebogen

"Bij zwenkbuigen blijft het product in de machine liggen, hierdoor verkort de cyclustijd tot wel 70 procent, dus 30% sneller."

Zwenkbuigmachine bij Oreel 

Plaatbewerkingsbedrijf Oreel heeft een Schröder zwenkbuigmachine aangeschaft. Aanleiding hiervoor is het brede scala aan klanten, de diversiteit aan producten en de te bedienen markten. “Het gaat dan vooral om afnemers van bewerkte gevelbeplating en omkasting voor grotere machines.”

Blijven investeren in machines

Bedrijven moeten blijven investeren in nieuwe, snellere, geautomatiseerde machines. “Bovendien kunnen we door deze forse investering blijven concurreren met bijvoorbeeld de maakindustrie in Oost-Europa.” Sytse Oreel, directeur-eigenaar van Oreel vindt dat bedrijven moeten blijven investeren in nieuwe, snellere en geautomatiseerde machines. “Het is van groot belang dat we zowel eenvoudige als complexe producten maken die snel zijn te leveren en een goede prijs/kwaliteitverhouding hebben.” 

 

Sneller en zonder beschadiging

Kijkend naar de eerste resultaten van de zwenkbuigmachine oogt Oreel een tevreden man. “De grote platen die op een kantbank met ondersteuning van een takel en door twee man moeten worden gehandeld, kunnen met deze zwenkbuiger door één man worden bewerkt. Daarnaast gaat het ook veel sneller en nog een voordeel is dat de platen geen enkele beschadiging krijgen.” De Schröder MAK 4 UD Evolution met een werkbereik van 4.000 x 5.000 mm, kan up en down buigen en is voorzien van een CNC zuigtafel. 

Up and down principe

Zwenkbuigmachines werken volgens het ‘up and down’ principe voor positieve en negatieve zettingen. Probleem bij producten met positieve zettingen is dat er veel tijd verloren gaat bij het hanteren danwel draaien van het product. Met dit buigprincipe blijft het product in de machine liggen. Hierdoor verkort de cyclustijd tot wel 70 procent. “We moeten het nog even allemaal goed in de vingers krijgen, maar ik zie een mooie toekomst voor deze machine”, aldus Oreel.