Q-fin_Nieuws-Reportage-ND_Q-Fin-1

Samenwerking met Q-Fin

Tuwi en Q-Fin zijn een samenwerking gestart. Deze houdt in dat Tuwi zelf de kleinere machines voor het ontbramen, afronden en finishen van plaatdelen van de machineproducent uit Bergeijk gaat verkopen. Voor de grotere en meer complexe machines zal de machineleverancier als Q-Fin Sales Partner gaan fungeren. Onderdeel van de samenwerking is ook dat Tuwi voor al zijn klanten kan rekenen op de volledige ondersteuning van Q-Fin.

Samen bouwen aan de toekomst van de maakindustrie

“We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het nieuwe partnerschap. “De markt voor het ontbramen is sterk ontwikkeld. De plaatdelen die moeten worden nabewerkt, worden steeds complexer en het belang van automatisering neemt toe. Vanuit de rol als partner en adviseur voor onze klanten moeten wij kunnen vertrouwen op de kennis en kunde van onze leveranciers om hier adequaat op in te spelen. Dat geldt ook voor ontbraammachines. Q-Fin is de marktleider op dit gebied en beschikt over de machines, middelen en kennis om onze klanten maximaal te kunnen bedienen. De samenwerking met Q-Fin sluit dan ook perfect aan op onze strategie waarbij we innovatieve metaalbedrijven in de Benelux samenbrengen met producenten van hoogwaardige metaalbewerkingsmachines.”

Enorm bereik en goede naam

Q-Fin eigenaar Anton Bax is eveneens enthousiast over de samenwerking. “We krijgen hiermee een paar extra ogen in de markt. Tuwi heeft als machineleverancier een enorm bereik en een heel goede naam in Nederland. Daarvan maken we graag gebruik.” Met de aanvullende marktkennis en het bereik van Tuwi dekt Q-Fin de Nederlandse markt optimaal af. Dit geeft de machinebouwer meer ruimte om zich te richten op de buitenlandse markten, waar ook flink aan de weg wordt getimmerd.

Mooie synergie

Q-Fin blijft zelf machines verkopen in Nederland. Ook de samenwerking met Metaaltechniek in Amersfoort, de leverancier van schuur- en slijpmiddelen, blijft bestaan. Patrick van Scherpenseel, accountmanager Benelux bij Q-Fin, voorziet een mooie synergie tussen de drie partijen. “Met een goede afstemming, korte lijnen en transparante communicatie kunnen wij de plaatbewerkers in ons land veel bieden qua ontbramen, afronden en finishen. Tuwi heeft jarenlange kennis en ervaring en volgt de markt op de voet. Hierdoor kunnen we proactief omgaan met de uitdagingen van morgen. We leveren een totaalpakket in plaats van alleen een machine. Q-Fin heeft de ontwikkeling en de bouw van machines, automatisering en software helemaal in eigen hand. Hierdoor kunnen we snel doorontwikkelen als er een bepaalde behoefte is in de markt. Metaaltechniek heeft alle kennis van slijp- en schuurmiddelen om onze machines maximaal te laten renderen en samen met ons voor ieder applicatieprobleem een oplossing aan te reiken.”

Kleinere machines

Tuwi gaat de kleinere machines van Q-Fin, zoals de handbediende TopGrinder en TopEdge, opnemen in het eigen assortiment en deze ook tentoonstellen in haar showrooms in Winterswijk en Dordrecht. Ook worden ze opgenomen in de nieuwste editie van de saleskrant, die in aanloop naar de vakbeurs METAVAK verschijnt. Daarnaast kunnen de accountmanagers van Tuwi hun klanten meenemen naar Bergeijk, waar Q-Fin in haar showroom en kenniscentrum het volledige assortiment kan demonstreren en er alle ruimte is voor productstudies, testen, trainingen en kennisoverdracht. Q-Fin staat ook op het punt het nieuwe onderkomen van Q-Fin Handling Solutions te openen. Deze afdeling richt zich helemaal op het ontwikkelen en produceren van oplossingen voor de automatisering van het ontbraamproces. Ook deze oplossingen kan Tuwi haar klanten nu aanbieden.

Interesse in Q-Fin ontbraammachines?

Onze verkoopadviseurs zijn uitstekend op de hoogte van alle mogelijkheden van Q-Fin machines. Neem contact op via onderstaande button voor meer informatie.

Verkoop-buitendienst-2022_ccexpress