Open Huis 2022: volop inspiratie en nieuwe ideeën voor metaalbedrijven.

Na twee jaar praten over wat er allemaal niet meer kon en mocht besloot TUWI die tijd achter zich te laten. De branche moest vooruit. Om metaalbedrijven in Nederland een vliegende start te kunnen geven na de coronaperiode besloot TUWI op 22 en 23 juni 2022 een uniek Open Huis te organiseren op onze vestiging in Winterswijk. Een verassend en vernieuwend concept waar ondernemers die hun bedrijf wilden voorbereiden op de toekomst bij moesten zijn.

TUWI Next: antwoord op vragen over actuele uitdagingen in de metaalbranche

Vorig jaar hebben wij een onderzoek gehouden onder meer dan 1.000 professionals uit de branche. Het was ons doel om precies te achterhalen tegen welke uitdagingen metaalbedrijven aanliepen. Tekort aan materiaal en technisch personeel, automatisering en robotisering waren veel voorkomende antwoorden.

Daarom hebben wij besloten om terugkerend evenement TUWI Next te organiseren. De eerste editie vond plaats op 22 juni en werd georganiseerd in samenwerking met FME en TNO. TUWI NEXT 2022 was een goed bezochte kennis- en inspiratieavond met presentaties over het thema 'mens en machine': hoe kunnen nieuwe digitale technieken het werk van mensen in de fabriek ondersteunen en makkelijker maken? 

Introducties nieuwe producten en leveranciers

Wij hebben in Corona tijd niet stilgezeten. Om in te spelen op de groeiende behoefte aan automatisering en slimme oplossingen bij onze klanten hebben we een drietal nieuwe leveranciers/productlijnen in ons pakket opgenomen: Mitsubishi Laser, Astes4 en M&G Steel Machines.

Met name voor bedrijven die de mogelijkheden voor het slimmer en efficiënter inrichten van het productieproces aan het onderzoeken zijn bieden we een aantal heel aantrekkelijke oplossingen die u absoluut niet mag missen! De komende weken zullen we meer vertellen over deze nieuwe machines, dus houd onze website en social media in de gaten.

1500 m2 showroom vol met de nieuwste, draaiende machines

TUWI heeft tijdens het Open Huis flink uitgepakt. In samenwerking met onze leveranciers is het gelukt om onze showroom vol te krijgen met een selectie van de nieuwste machines binnen ons leveringsprogramma: van lasersnijmachines tot diverse kantbanken, boorcentra, zaagmachines en oplossingen voor automatisering van bekende en enkele nieuwe leveranciers. Dat alles was aanwezig tijdens het Open Huis 2022.