Mitsubishi en Astes4 nieuwste TUWI partners

In mei 2022 zijn Mitsubishi en Astes4 officieel partner van TUWI geworden. Daarmee hebben wij de exclusieve rechten om beide merken te vertegenwoordigen in de Benelux. Voor zowel ons als voor Mitsubishi en Astes4 is de samenwerking een logische stap in het verwezenlijken van onze gezamenlijke ambitie om de metaalindustrie in Nederland en de Benelux naar een hoger niveau te tillen.

Volgende stap in automatisering

Bij onze klanten zien wij een sterk toenemende vraag naar automatiseringsoplossingen. Bedrijven willen efficiënter en slimmer produceren en zoeken naar oplossingen voor de stijgende materiaalkosten en tekort aan goed opgeleid technisch personeel. 

Het toevoegen van Mitsubishi en Astes4 aan het leveringsprogramma geeft ons meer mogelijkheden om klanten te ondersteunen die ervoor kiezen om hun processen te automatiseren. De high-end oplossingen van Mitsubishi en Astes4 zijn hier uitermate geschikt voor en een goede aanvulling op automatiseringsoplossingen van onze bestaande productlijnen.

Astes4

Een voorbeeld van oplossingen voor automatisering van het productieproces zijn de sorteersystemen van Astes4, waarvan er in het verleden al enkele door TUWI bij Nederlandse bedrijven zijn geïnstalleerd. Na jaren van doorontwikkeling kiest Astes4 wederom voor de slagkracht en expertise van TUWI om deze innovatieve techniek bij Nederlandse metaalbedrijven onder de aandacht te brengen. Wij zijn exclusief dealer van Astes4 producten voor de Benelux. 

Astes4 is het Zwitsers zakmes onder de sorteerrobots en de perfecte oplossing voor bedrijven die te maken hebben met personeelstekort en knelpunten als gevolg van de verhoogde productiviteit van fiberlasers met grote volumes. Door TUWI worden de series SORT, SORTPRO en XLSIZE op de markt gebracht waarmee Nederlandse metaalbedrijven grote vooruitgang boeken in het efficiënter inrichten van hun productieproces.

Mitsubishi Electric

Naast Astes4 heeft ook Mitsubishi Electric zich als partner aan TUWI verbonden. Mitsubishi staat wereldwijd bekend als leverancier van high-end oplossingen, waarmee wij de top van de markt op het gebied van snijtechnologie kunnen bedienen. Een uitstekende aanvulling op het leveringsprogramma snijtechnologie machines van Durma, waarmee we onze klanten in ieder segment de juiste oplossing kunnen bieden.

In het leveringsprogramma worden in eerste instantie de GX fiberlaser en de Ex CO2 laser opgenomen. De GX fiberlaser is een unieke machine. Hij levert meer vermogen en gebruikt minder stikstof dan vergelijkbare machines, wat zich vertaalt in lagere bedrijfskosten en hogere winstgevendheid. Daarnaast bieden we de EX-serie CO2 lasers als één van de meest kostenefficiënte machines op de markt voor eenvoudig snijwerk.

Koppelbaar met alle bekende fiberlasers

Mitsubishi voorzag de ontwikkeling en toenemende behoefte aan sorteerrobots binnen de metaalindustrie. Dat heeft ze in 2018 doen besluiten om Astes4 over te nemen, maar Astes4 blijft een op zichzelf staande organisatie. De overname betekent niet dat Astes4 sorteerrobots enkel gezamenlijk verkocht moeten worden met Mitsubishi fiberlasers. De sorteerrobots van Astes4 kunnen ook moeiteloos gekoppeld worden aan een Durma fiberlaser of ander merken buiten het leveringsprogramma van TUWI.

Laat je verrassen op ons Open Huis

Op 22 en 23 juni 2022 staan onze collega's klaar op het Open Huis in Winterswijk klaar om al je vragen over deze en andere machines te beantwoorden. Lees alles over het Open Huis via onderstaande knop.

MW-RK-MM