LvE

Luke van Enkhuizen op TUWI Next 2023

‘Ik doe niet anders dan automatiseren, het is mijn core-business.’

TUWI Next 2023 is hét evenement over automatisering voor MKB metaalbedrijven. 

Binnen 3 uur ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van automatisering bij metaalbedrijven. De tweede editie van het kennisevenement vindt plaats op 14 juni 2023. Wij richten ons met behulp van drie sprekers specifiek op het onderwerp automatisering. Een van die sprekers is Luke van Enkhuizen, eigenaar van Sheet Metal Connect, hij geeft een inkijkje in de digitale fabriek van de toekomst.

Klik hier voor het programma en alle sprekers

lve-next2023

De meeste plaatbewerkingsbedrijven hebben een achterhaalde werkwijze, maar ze moeten wel met de tijd mee. Waar begin je dan? 

Wat zijn de zeven stappen die je moet zetten om een toekomstbestendige, digitale fabriek te worden?

Op die vragen geeft Luke van Enkhuizen antwoord tijdens TUWI Next. Luke is een onafhankelijke IT-adviseur en één van de drie sprekers die op 14 juni naar Winterswijk komt om bezoekers tijdens TUWI Next alles te vertellen over het automatiseren van het productieproces. Hij is gespecialiseerd in het automatiseren van software en het realiseren van een sterk geautomatiseerde digitale fabriek voor plaatbewerkingsbedrijven. 

Aan de hand van een stappenplan vertelt hij bedrijven de zeven stappen die zij moeten zetten om doelgericht en snel te werken aan de toekomst van hun digitale fabriek. 

Wat kunnen bezoekers van jou verwachten tijdens TUWI Next?

"Ik deel een beknopt stappenplan, concrete informatie, waardoor bezoekers aan de slag kunnen met het realiseren van een digitale fabriek. Ik ga vertellen over de zeven stappen die zij moeten zetten om van een achterhaalde werkwijze naar de fabriek van de toekomst te gaan. We beginnen bij het begin, hoe richt je zo’n fabriek in? Vervolgens werken we naar het einddoel: een fabriek met hoge mate van AI, van deep learning. Die digitale fabriek bereik je niet zomaar met een druk op de knop, daar gaan stappen aan vooraf. 

Die stappen moeten in de juiste volgorde worden doorlopen, zodat bedrijven snel kunnen digitaliseren en geen onnodige kosten maken. Bedrijven moeten doelgericht en snel te werk kunnen gaan voor de toekomst van hun fabriek. Ik leg haarfijn uit hoe ze dat moeten doen."

Waar heb je je kennis en ervaring over digitalisering opgedaan?

“Ik ben al tien jaar bezig met digitaliseren. Eerst in mijn werk als process engineer en de afgelopen zes jaar heb ik zelfstandig gewerkt met bedrijven. Inmiddels heb ik ruim dertig bedrijven in vier verschillende landen geholpen met digitalisering. Mijn expertise is naast praktijk ook aangevuld met opleidingen. Zo heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd en me tijdens die studie gespecialiseerd in Business Process Integration. 

Het afgelopen jaar heb ik me verder gespecialiseerd in Artificial Intelligence door middel van een masterstudie, daardoor ben ik bekend met de nieuwste technologieën op het gebied van Machine Learning, Business Intelligence en ‘disruptive’ productiemethoden."

Werk jij alleen met Nederlandse bedrijven?

“Ik beschouw mezelf als wereldburger. Ik woon momenteel in Wenen, in Oostenrijk en zie de hele wereld als een kans. Mijn blik is breder dan Nederland, ik reis de wereld rond voor conferenties. De focus van mijn werk als onafhankelijke IT-specialist ligt op Europa. Ik heb bijvoorbeeld klanten met verschillende fabrieken door heel Europa, als er dan een probleem is in een fabriek in een ander land heeft dat vaak ook effect op de fabriek in Nederland. Daarnaast krijg ik door me niet alleen op Nederland te richten inzicht in hoe anderen digitaliseren. Nederland is een van de landen dat voorop loopt in digitalisering, maar ik kijk graag ook naar andere landen voor werk en expertise. 

Slechts 250 plaatsen beschikbaar!

Kom ook langs

14 juni is het zo ver, dan zal Luke van Enkhuizen bezoekers de zeven stappen naar een digitale fabriek vertellen en u kunt erbij zijn. Toegang tot TUWI Next is gratis, aanmelden is verplicht en kan via de knop hieronder. Let op: er zijn slechts 250 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Wij hopen u te verwelkomen op Technopark 2 in Winterswijk. Tot dan!