Machines

Zaagmachines

IMET is specialist op het gebied van lint- en cirkelzagen en heeft zich compleet toegelegd op de ontwikkeling van zaagmachines die voldoen aan de hoogste standaarden qua zaagkwaliteit, veiligheid en milieu. Met de hoogste precisie worden de machines geproduceerd, wat zich vertaalt in een ongeëvenaard resultaat bij het zagen van uw materiaal.

Een selectie van onze zaagmachines

IMET Xsmart 3
Type:
lintzaag
Uitvoering:
volautomatisch
Capaciteit rond (mm):
310
Verstekhoek (⁰):
90°
IMET BS 300 PLUS SHI
Type:
lintzaag
Uitvoering:
halfautomatisch
Capaciteit rond (mm):
255
Verstekhoek (⁰):
0-60º links/0-45º rechts
IMET K-TECH 702 F 6000
Type:
lintzaag
Uitvoering:
volautomatisch
Capaciteit rond (mm):
520
Verstekhoek (⁰):
0-60º links/0-60º rechts
IMET Record 350
Type:
cirkelzaag
Uitvoering:
handmatig
Capaciteit rond (mm):
125
Verstekhoek (⁰):
0-45º links/0-45º rechts
Galvano Metaalhandel, Eindhoven
Capaciteit, bundels zagen, automatische bundelopschuiving en toegankelijke besturing met IMET zaagautomaat
Bekijk deze referentie

Informatie over zagen

Zaagmachines worden onderscheiden in lint- en cirkelzaagmachines. Een lintzaag werkt met eindloze, lintvormige zaag. Een cirkelzaag is een zaag met een blad in de vorm van een stalen schijf. Beide machines zijn bij uitstek geschikt voor het maken van kaarsrechte snedes in metalen. Een cirkelzaag kan loodrecht op het materiaal geplaatst worden als afkortzaag voor bijvoorbeeld metalen balken. Meestal kun je met een dergelijke cirkelzaag ook schuin, in verstek of zelfs in dubbel verstek zagen. Door de opbouw van een cirkelzaag als afkortzaag is het zagen van brede materialen niet mogelijk. Wanneer de cirkelzaag is geplaatst in een zaagtafel, kan groot plaatmateriaal zeer nauwkeurig in lange rechte snedes gezaagd worden. Bij een afkortzaag wordt het materiaal vastgeklemd en beweegt de zaag, bij een zaagtafel staat de cirkelzaag vast gemonteerd en beweegt het te zagen materiaal bij het zagen. De cirkelzaag kan ook op rails gemonteerd zijn, waardoor de plaat gefixeerd wordt en de cikelzaag zeer nauwkeurig door het plaatwerk zaagt.

Bij lintzaagmachines wordt het te bewerken materiaal over een tafel bewogen waarbij de lintzaag zorgt voor een perfecte snede. Wanneer de lintzaag als een afkortmachine wordt gebruikt, beweegt de lintzaag ten opzichte van het materiaal. In het algemeen kan gesteld worden dat lintzaagmachines, ook wel bandzaagmachines genoemd, veilig, gebruiksvriendelijk en uiteindelijk ook goedkoper zijn ten opzichte van een circelzaagmachine. Een cirkelzaagmachine is goedkoper in de aanschaf, de zaagbladen zijn echter duurder ten opzichte van een lintzaag. De investering in een duurdere lintzaagmachine verdient zich al snel terug door de goedkopere zagen.

TUWI.nl gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Meer weten.