MG F

De MG F serie is een hydraulische 2-rollen platenwals ontworpen om dunne materialen in kleine diameters en met een hoge snelheid te walsen. De bovenrol is gehard en geslepen, de onderrol is een stalen as bekleed met urethaan. 

MG F serie

Met het principe van de F serie is het mogelijk om één passage een cilinder of cilindrisch schaaldeel te walsen en een output te behalen van duizenden producten per dag. Geperforeerde en doorboorde stalen, roestvrij en aluminium platen vervormen niet tijdens het wals proces.

NC Nexus besturing
De NC Nexus besturing is gebaseerd op het teach-in principe, hierbij worden de handmatige posities van de diverse assen vastgelegd in de besturing. Zijn alle posities van een bepaald product vastgelegd in de besturing, dan kan dit programma in de besturing opgeslagen en volledig automatisch uitgevoerd worden. Opslagcapaciteit voor 300 programma’s met ieder 99 stappen.
Optioneel kunnen het zijsupport en verticaal support in de besturing opgenomen worden.

CNC EVO Touch Command 4.0 besturing
De EVO Touch Command 4.0 besturing is de ultieme versie van het CNC-besturingssysteem en is volledig geïntegreerd met MG-machines. Dankzij de onderscheidende en gebruiksvriendelijke interface worden met dit krachtige digitale systeem nooit eerder behaalde resultaten in het walsen van plaat behaald. Het close loop systeem bewaakt continu de posities van de walsrollen en de rotatie van de toprol. De besturing berekent automatisch hoe het materiaal reageert op het buigproces en genereert de programma’s om de plaat in elke vorm te walsen zoals ronde, vierkante, driehoekige en ovale producten. Dit door simpelweg de materiaalgegevens in te voeren in de materiaalbibliotheek van de besturing. De besturing is uitermate geschikt zowel kleine series als massaproductie van schaalvormige producten en producten bestaande uit meerdere radiussen die onmogelijk in de handmatige modus te produceren zijn.