Durma AD-Servo

Kantbanken uit de AD-Servo serie zijn speciaal ontworpen om uw productiviteit te verhogen en bij te dragen aan het nauwkeurig buigen van onderdelen. Daarnaast is de AD-Servo laag in energieverbruik, wat voordelig is voor uw productiekosten.

Serie AD-Servo

De AD-Servo is de hybride kantbank van Durma. Bij de AD-Servo worden de twee cilinders afzonderlijk door een servomotor aangestuurd. Dit resulteert in minder olieverbruik, meer snelheid, geluidsarmer: klaar voor de toekomst!

De door Tuwi aanbevolen uiterst gebruiksvriendelijke Delem DA 66 Touch Screen besturing en de standaard 4 assig gestuurde achteraanslag maken deze machine tot een topproduct. Optioneel kan deze worden voorzien van de DA 69T 3D Touch Screen besturing waarmee producten 3D kunnen worden weergeven en CAD/CAM programma’s vanuit het netwerk kunnen worden geïmporteerd. Verder uit te breiden met diverse mogelijke opties:

  • minimaal 60% besparing op het energieverbruik
  • 2x sneller en 4x nauwkeuriger dan een vergelijkbare hydraulische kantbank
  • minimaal onderhoud
  • geluidsniveau tot slechts 63 dba
  • snelheden van de buigbalk in ijlgang tot 200 mm/sec zijn haalbaar, dit in combinatie met 5 tot 6x betere synchronisatie in ijlgang

Energie-efficiency
Durma heeft naast de standaard hydraulische machines een energiezuinige hybride kantbank ontwikkeld. Deze innovatieve kantbank is voorzien van servo aangedreven hydrauliek, die alleen bekrachtigd wordt tijdens het buigen. De aandrijving van de machine is alleen actief tijdens het daadwerkelijk kanten van een product, wat op zich weinig tijd vergt. Tijdens het pakken, positioneren, nameten en wegleggen van producten gaat de aandrijving in stand-by, waardoor veel energie bespaard wordt. 

Bij de Durma AD-Servo wordt de verplaatsing van de ram gerealiseerd door twee kleine hydrauliekpompen die direct aangedreven worden door servomotoren. Bijkomend voordeel is dat met deze techniek bij een 220-tons machine geen 22kW hoofdmotor meer nodig is, maar enkel twee kleine 7,5kW motoren en daarmee samenhangend veel minder hydrauliekolie. De techniek zorgt naast de enorme energiebesparing ook voor veel minder lawaai op de werkvloer.

De energiebesparing loopt op tot 62% in standby en 44% tijdens de buigcyclus. Bij 15 buigcycli per uur bespaart u maar liefst 60% energie.