Wat kost een kantbank en waar moet u op letten?

De belangrijkste factoren bij de aanschaf van een kantpers zijn het tonnage en de buiglengte. Deze specificaties worden bepaald door de maat en dikte van het materiaal dat u gaat buigen. 

Tonnage
De buigkracht van de kantbank, ook wel tonnage genoemd, bepaalt hoeveel druk de matrijs kan uitoefenen tijdens een buiging. Een hoger tonnage maakt het buigen van dikkere en hardere metalen mogelijk, en een lager tonnage is het meest geschikt voor dunnere metalen.

Buiglengte
De buiglengte van een kantbank is de maximaal mogelijke lengte van een metalen plaat die kan worden gebogen. Als u een zeer kleine kantbank heeft met een buiglengte van 4 meter, kunt u een stuk plaatwerk van 6 meter niet buigen omdat het te lang zou zijn. 

Waarom zijn het tonnage en de lengte zo belangrijk?

Deze factoren zijn belangrijk omdat elke kantpers een puntbelastingslimiet heeft die wordt berekend in tonnen per centimeter, in het midden van de kantbank. Het gebruik van de verkeerde hoeveelheid kan de perscilinder, de matrijs of het werkende deel beschadigen en in het ergste geval de machine beschadigen.

Wat is de prijs van een kantbank?

De prijs van een kantbank is afhankelijk van de lengte, het tonnage en de verschillende opties die u op de kantbank wil. Kleine, relatief eenvoudige kantbanken zijn binnen ons leveringsprogramma te koop vanaf ca. € 100.000. Wilt u een grotere machine met meer kracht en opties dan neemt de hoogte van de investering toe. Wij adviseren dan ook om contact op te nemen met een specialist om samen voor u de meest gunstige machine samen te stellen, rekening houdend met uw budget.