Rolleri Robotic RollerCobot 100T

Informatie downloaden

Omschrijving

Cobotic las of ontbraamcel
De Cobotic las of ontbraamcel speelt in op de uitdagingen die de huidige markt ons biedt. Vakmensen zijn steeds moeilijker te vinden en daarnaast moet de kostprijs van een product vaak naar beneden zonder concessies te moeten doen aan de kwaliteit van het eindproduct.

Het automatiseren van las en/of ontbraambewerkingen is een goed antwoord om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. In de snel veranderende productieomgeving van vandaag kunnen cobots metaalverwerkende bedrijven helpen om productieorders sneller te produceren, hun werknemers bij te scholen en concurrerender te worden waardoor de marktpositie wordt versterkt.

Cobots breiden de capaciteit uit voor bedrijven van elke omvang. Ze kunnen de manier waarop werknemers werken veranderen; naadloos integreren met bestaande processen, lay-outs en machines en verbetert de kwaliteit voor veel toepassingen. Collaboratieve automatisering maakt de werkplek veiliger en stelt werknemers in staat waardevollere taken uit te voeren. Veel fabrikanten zien cobot automatisering over het hoofd omdat ze denken dat het dezelfde uitdagingen met zich meebrengt als traditionele automatisering vanuit het verleden: enorme investeringen, verstoorde productie en ingewikkelde codering waarvoor speciaal opgeleid personeel nodig is.

De bijzonder gebruiksvriendelijke wijze van programmeren maakt het dat een cobot bijna naadloos is te integreren in uw productieproces. In de Cobotic cel wordt de cobot ingezet voor het lassen met TIG met en zonder draadaanvoer, MIG/MAG en het ontbramen van uw gelaste producten. Het lasprogramma is eenvoudig te creëren door in handbediening de contouren van de lassen te volgen. De cobot onthoudt deze coördinaten en herhaald deze wanneer u overschakelt naar de automatische modus. Zowel de cobot als het lasapparaat worden tegelijkertijd geprogrammeerd dit is mogelijk omdat zij beide gebruik maken van dezelfde interface.

Cobotic 100T en Cobotic 100M
De cobot is gemonteerd in een stabiele en compacte cabine die optimale veiligheid biedt tijdens de werkzaamheden en mocht voor wat voor reden dan ook de cobot in aanraking komen met een persoon dan stopt deze automatisch. De cabine kan verdeeld worden in maximaal twee werkzones die tijdens het lassen gescheiden worden door een automatisch scherm, hierdoor kan worden be-ontladen terwijl laswerkzaamheden gewoon doorgaan. Uiteraard is het mogelijk om meerdere nulpunten te creëren waardoor u meerdere producten in een automatische cyclus kunt bewerken.

Cobotic 100T
De Cobotic 100T is een lascel die gebruik maakt van het TIG proces hiervoor wordt gebruik gemaakt van het gerenommeerde merk Voestalpine. TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van een niet afsmeltende wolfraam elektrode. TIG lassen is een proces wat veelal gebruikt wordt bij het lassen van RVS of aluminium. De Voestalpine Böhler Selco Uranos 2700 AC/DC stelt u instaat staal, roestvrijstaal, aluminium, nikkel, gietijzer, koper of titanium kwalitatief hoogwaardig automatisch te lassen. De Cobotic 100T dient te worden aangesloten op een Sideros filterinstallatie model ECO 2 V.

Cobotic 100M
De Cobotic 100M is een lascel die gebruik maakt van het MIG/MAG proces hiervoor wordt gebruik gemaakt van het gerenommeerde merk Voestalpine. Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Deze toevoegingen hebben invloed op de vlamboog maar door het inerte gedrag van deze gassen beïnvloeden ze het smeltbad niet. Bij MAG gaat het om een actief gas bijvoorbeeld koolstofdioxide afgekort CO2.
CO2 wordt door de hitte deels ontleed in koolstof en zuurstofradicalen, daardoor heeft een actief gas ongunstige invloed op de kwaliteit van de uiteindelijke las. Vaak worden mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen: doorgaans menggassen met argon en CO2. De reden voor het werken met actief gas is de prijs CO2 is veel goedkoper dan argon. MIG lassen is een goed controleerbaar proces met een hoge inschakelduur lees efficiëntie. MIG lassen biedt een goede bescherming tegen oxidatie en is over het algemeen toe te passen voor de meest voorkomende lasposities. Deze voordelen maken het MIG lassen uitermate geschikt voor geautomatiseerd lassen. De Voestalpine Böhler Selco Uranos 3200 PME stelt u instaat staal, roestvrijstaal, aluminium, nikkel, gietijzer, koper of titanium kwalitatief hoogwaardig automatisch te lassen. De Cobotic 100M dient te worden aangesloten op een Sideros filterinstallatie model ECO 2 V.

Programmering
De programmering wordt gedaan op de meegeleverde tablet waarbij de programma’s voor zowel de cobot als de lasmachine worden gemaakt. De speciaal ontwikkelde interface maakt dit mogelijk. Alle lasparameters zoals; spanning, de lasfrequintie, de pulsfrequintie en het lastype (laag – hoogvoltage en constant spanning lassen) worden hier ingesteld.

Specificaties

Merk

Rolleri Robotic

Type

Robotic Cel voor TIG lassen 100T

Afmeting werktafel (mm)

2400 x 1200

Aantal werkzones (st)

2

Afmeting werkzones (mm)

1200 x 1200

Assen Cobot (st)

6

Draaipunten DOF Cobot (st)

6

Werkbereik Cobot (mm)

900

Positioneernauwkeurigheid ISO 9283 (mm)

± 0.03

Standaard uitvoering

  • Automatische 9-voudige nozzlewisselaar

  • Automatische 21-voudige nozzlewisselaar, upgrade van 9-voudige

  • Automatische 5-voudige nozzlewisselaar

  • AI Assist, automatische snijprestatie optimalisatie

  • AI Assist, automatische snijprestatie optimalisatie en Nozzle monitoring

Opties

  • Industrie 4.0 platform koppeling met ERP/MRP systeem

  • Service op afstand pakket, inclusief een virtual reality bril, tablet en 1e jaar servicecontract

  • Service contract, jaarlijkse fee

  • Rotatie-as gemonteerd op de werktafel

Documentatie

Rolleri Cobotic brochure

Downloaden