Rolleri Robotic RollerCobot 100C

Informatie downloaden

Omschrijving

Cobotic las of ontbraamcel
De Cobotic las of ontbraamcel speelt in op de uitdagingen die de huidige markt ons biedt. Vakmensen zijn steeds moeilijker te vinden en daarnaast moet de kostprijs van een product vaak naar beneden zonder concessies te moeten doen aan de kwaliteit van het eindproduct.

Het automatiseren van las en/of ontbraambewerkingen is een goed antwoord om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. In de snel veranderende productieomgeving van vandaag kunnen cobots metaalverwerkende bedrijven helpen om productieorders sneller te produceren, hun werknemers bij te scholen en concurrerender te worden waardoor de marktpositie wordt versterkt.

Cobots breiden de capaciteit uit voor bedrijven van elke omvang. Ze kunnen de manier waarop werknemers werken veranderen; naadloos integreren met bestaande processen, lay-outs en machines en verbetert de kwaliteit voor veel toepassingen. Collaboratieve automatisering maakt de werkplek veiliger en stelt werknemers in staat waardevollere taken uit te voeren. Veel fabrikanten zien cobot automatisering over het hoofd omdat ze denken dat het dezelfde uitdagingen met zich meebrengt als traditionele automatisering vanuit het verleden: enorme investeringen, verstoorde productie en ingewikkelde codering waarvoor speciaal opgeleid personeel nodig is.

De bijzonder gebruiksvriendelijke wijze van programmeren maakt het dat een cobot bijna naadloos is te integreren in uw productieproces. In de Cobotic cel wordt de cobot ingezet voor het lassen met TIG / MIG en het ontbramen van uw gelaste producten. Het lasprogramma is eenvoudig te creëren door in handbediening de contouren van het te lassen product te volgen. De cobot onthoudt deze coördinaten en herhaald deze wanneer u overschakelt naar de automatische modus. Zowel de cobot als het lasapparaat worden tegelijkertijd geprogrammeerd dit is mogelijk omdat zij beide gebruik maken van dezelfde interface.

Cobotic 100C
Bij de Cobotic 100C wordt de cobot ingezet voor ontbramen, schoonmaken en poetsen van gelaste producten. De Cobotic 100C is voorzien van een automatisch gereedschapwisselsysteem voor totaal 4 gereedschappen (drie in het magazijn en een in de cobot). Naast deze bewerkingen kan de cobot bijvoorbeeld ook worden ingezet voor het tapwerkzaamheden. De cobot is gemonteerd in een stabiele en compacte cabine die optimale veiligheid biedt tijdens de werkzaamheden en mocht voor wat voor reden dan ook de cobot in aanraking komen met een mens dan stopt deze automatisch. De cabine is het verdelen in maximaal twee werkzones die gescheiden worden tijdens het lassen door een automatisch scherm, hierdoor kunt be-ontladen terwijl uw laswerkzaamheden gewoon doorgaan. Uiteraard is het mogelijk om meerdere nulpunten te creëren waardoor u meerdere producten in een automatische cyclus kunt bewerken.
De Cobotic 100C dient te worden aangesloten op een Sideros filter / afzuiginstallatie model ECO 2 V.

Programmering
De programmering wordt gedaan op de meegeleverde tablet waarbij de programma’s voor zowel de cobot als de lasmachine worden gemaakt. De speciaal ontwikkelde interface maakt dit mogelijk. Alle lasparameters zoals; spanning, de lasfrequintie, de pulsfrequintie en het lastype (laag – hoogvoltage en constant spanning lassen) worden hier ingesteld.

Specificaties

Merk

Rolleri Robotic

Type

Robotic Cel voor ontbramen 100C

Afmeting werktafel (mm)

2400 x 1200

Aantal werkzones (st)

1

Afmeting werkzones (mm)

2400 x 1200

Assen Cobot (st)

6

Draaipunten DOF Cobot (st)

6

Werkbereik Cobot (mm)

900

Positioneernauwkeurigheid ISO 9283 (mm)

± 0.03

Standaard uitvoering

  • Automatische 9-voudige nozzlewisselaar

  • Automatische 21-voudige nozzlewisselaar, upgrade van 9-voudige

  • Automatische 5-voudige nozzlewisselaar

  • AI Assist, automatische snijprestatie optimalisatie

  • AI Assist, automatische snijprestatie optimalisatie en Nozzle monitoring

Opties

  • Industrie 4.0 platform koppeling met ERP/MRP systeem

  • Service op afstand pakket, inclusief een virtual reality bril, tablet en 1e jaar servicecontract

  • Service contract, jaarlijkse fee

  • Rotatie-as gemonteerd op de werktafel

Documentatie

Rolleri Cobotic brochure

Downloaden