25-06-2019

MG K-lijn platenwalsen genomineerd voor TechniShow innovatie awards

De grootste uitdaging van plaatwalsen bij het maken van cilindrische producten is om de rechte stukken aan de uiteinden van de plaat tot een minimum te beperken. Gebaseerd op onderzoek en ervaring heeft MG nu een volledig nieuw gepatenteerd concept ontwikkeld.

Aanbekken

Bij traditionele plaatwalsen is men veel tijd kwijt om een nauwkeurig eindproduct te realiseren binnen de gestelde toleranties. Met de komst van de 4-rollen wals werd het aanbekken kwalitatief al veel beter en men hoefde het product niet meer te draaien. Men is echter nog steeds veel tijd kwijt met het nawalsen om aan de toleranties te voldoen. Bij de nieuwe K-lijn plaatwalsen van MG bespaart men tijd, materiaal en energie doordat de machine de uiteinden nagenoeg helemaal kan aanbekken in de juiste radius en daarnaast ook nog eens in één enkele procesgang tot het gewenste eindproduct kan komen. Een voorbewerking (kantbank) of het afkorten van de rechte stukken is niet meer nodig en het nawalsen wordt tot een minimum beperkt of behoeft zelfs helemaal niet meer.

Slimme innovatie

Deze besparing aan tijd, materiaal én energie bereikt MG door de onderrol van de platenwals horizontaal van links naar rechts verstelbaar te maken en een verticaal verplaatsbare toprol als extra persrol in te zetten. Het eindresultaat bij cilindrische producten ziet er in één doorgang perfect uit en behoeft niet of nauwelijks voor- of nabewerking. Bovendien zorgt dit unieke concept voor grote voordelen bij het walsen van excentrische conussen. Dit concept is nog niet eerder getoond. Doordat de machine in één doorgang een kwalitatief hoogwaardig eindproduct realiseert zal er een aanzienlijk besparing ontstaan in de productietijd en dus de kostprijs van het eindproduct.

Genomineerd voor de New Tech TechniShow Award

TUWI, importeur van een brede reeks aan metaalbewerkingsmachines, heeft de afgelopen decennia veel kennis opgebouwd rondom de platenwalsen van MG. Zij is zeer enthousiast over de getoonde innovatiekracht van de fabrikant en heeft dit tot uitdrukking gebracht door deze innovatie aan te dragen voor de TechniShow New Tech Award. De Vakjury van TechniShow heeft besloten de K-line van MG via TUWI te nomineren voor deze felbegeerde onderscheiding. De MG K-Line is te zien op onze stand C010 in Hal 7 van 1 t/m 4 september.

TUWI.nl gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Meer weten.