BannerIG

Iwan Göbel spreker bij TUWI Next 2023

'Mijn doel is dat bezoekers naar huis gaan met een frisse kijk op hun eigen organisatie en veranderingsproces'

TUWI Next 2023 is hét evenement over automatisering voor MKB metaalbedrijven. 

Binnen 3 uur ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van automatisering bij metaalbedrijven. De tweede editie van het kennisevenement vindt plaats op 14 juni 2023. Wij richten ons met behulp van drie sprekers specifiek op het onderwerp automatisering. Een van die sprekers is Iwan Göbel, oprichter van Burton Car Company, hij deelt tijdens zijn lezing boeiende verhalen over zijn ervaringen als innovatieve ondernemer.

Klik hier voor het programma en alle sprekers

Iwan Göbel

Iwan Göbel heeft samen met zijn broer ‘Burton Car Company’ opgericht. Burton Car Company is een autofabrikant, gespecialiseerd in sportauto's. Het bedrijf begon in 1993 zonder financiële steun van de bank en wist uit te groeien tot een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. In 2005 werd het bedrijf van de broers zelfs uitgeroepen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’. Tijdens TUWI Next neemt Iwan het publiek mee in zijn ondernemersverhaal, waarin innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap centraal staan: "Mijn doel is dat bezoekers naar huis gaan met een frisse kijk op hun eigen organisatie en veranderingsproces." 

igtuwinext2023
Wat kunnen bezoekers van jou verwachten tijdens TUWI Next?

"Tijdens lezingen kun je kennis opdoen, maar dan moet je het geluk hebben dat het kennis is dat je nog niet had en dat het een onderwerp is dat past. Ik snijd een breed scala aan onderwerpen aan waar iedereen wat aan heeft. Ik ga vooral mijn eigen verhaal vertellen, de lessen die ik heb geleerd, en het publiek mag me alles vragen. Op het gebied van automatisering ben ik geen specialist, maar een gebruiker. Ik heb veel processen meegemaakt en slagen gemaakt op het gebied van goede automatisering, en dat zit hem niet zozeer in  in de hard- en software van processen, maar nog meer in de bereidheid van mensen om ermee te werken en het te begrijpen. Dat is volgens mij de belangrijkste factor van succes. 

Om te innoveren heeft een bedrijf een kleine groep van creatieve mensen en mensen nodig die beslissingen durven en mogen maken. Een van de belangrijkste onderdelen van innoveren is de laatste tientallen jaren het automatiseren, waarmee je processen slimmer en goedkoper maakt. Ook bij automatisering is het belangrijk dat bedrijven durven te veranderen. Ik vertel tijdens TUWI Next over mijn eigen ervaringen met deze onderwerpen en ik verwacht dat mensen daarop aanslaan en op een positieve manier worden beïnvloed."

Je hebt het over meerdere onderwerpen, dus niet alleen automatiseren en innoveren?

"Metaalbedrijven hebben ook te maken met andere onderwerpen, zoals duurzaamheid. Dat zal ik ook aanstippen, want als je niet durft te investeren in duurzaamheid komt het als een boemerang terug in je nek. Helemaal met de hoge energiekosten zoals afgelopen jaar. Wij hebben jaren geleden al tweehonderd zonnepanelen op ons dak gelegd en waren vorig jaar niet gevoelig voor energieprijzen. We hebben flink wat machines maar nul stroomkosten. Die tweehonderd zonnepanelen hebben ooit een investering gekost, maar we halen een hoog rendement. Dat is ondernemen, durven investeren omdat je rendement denkt te kunnen halen. Tegenwoordig zit dat onder meer in efficiëntere machines aanschaffen die minder energie verbruiken. De bedrijven in de metaalindustrie zijn energievretende bedrijven, wij hebben dat probleem waar zij nu tegenaan lopen tien jaar geleden al opgelost.

Daarnaast wil ik het kort hebben over het personeelstekort. Binnen ons bedrijf hebben wij ons personeel weten te behouden dankzij goed gereedschap. Fijne machines zorgen er op hun beurt voor dat medewerkers blijven. Medewerkers vinden het leuk om met het nieuwste van het nieuwste te werken. Daar valt voor veel bedrijven te scoren, het tevreden houden van je personeel is een vak op zich, zeker in deze tijd en daar hebben wij al veel ervaring mee."

Je weet veel over innoveren, waar komt die kennis vandaan?

"Die kennis komt rechtstreeks van de ervaring die ik heb opgedaan als oprichter en CEO van Burton Car Company, hoewel ik sinds kort geen CEO meer ben heb ik die rol wel lange tijd vervuld. Als je ondernemend opzoekt in het woordenboek dan staat er 'het lef hebben om iets te veranderen'. Wij zijn in 2005 uitgeroepen tot 100% beste ondernemer van Nederland, dat is niet voor niks geweest. We hebben een leuk product, maar ook goed ondernemerschap getoond. Wij kregen destijds, toen we begonnen met het bedrijf, geen geld van de bank. Een nieuw automerk beginnen was voor hen te risicovol want dat slaagt bijna nooit. En toch is het ons gelukt. De bank was één van de moeilijkheden die wij onderweg tegenkwamen, wij moesten eerst geld verdienen voordat we het konden investeren. Zo heeft iedereen zijn eigen moeilijkheden op de weg naar succes, uitdagingen die je moet aangaan. Daar wordt je sterker van: je maakt fouten en geeft niet op. We hebben een enorm leerproces meegemaakt. Wij hebben in 1993 zelf, zonder geld van de bank, moeten starten en zijn uitgegroeid tot de grootste fabrikant van sportwagens in Nederland. De ervaringen die ik in die tijd heb opgedaan wil ik delen met bezoekers, zodat zij van ons proces kunnen leren en met een frisse blik naar hun eigen organisatie gaan kijken."

Slechts 250 plaatsen beschikbaar!

Kom ook langs

14 juni is het zo ver, dan vertelt Iwan Göbels alles over innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap, en u kunt erbij zijn. Toegang tot TUWI Next is gratis, aanmelden is verplicht en kan via de knop hieronder. Let op: er zijn slechts 250 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Wij hopen u te verwelkomen op Technopark 2 in Winterswijk. Tot dan!