Header - DNM23 - FX BEND CELL-Max-Quality

Introductie FX Bend (Cell): 
de indrukwekkende servo-elektrische kantbank van Euromac

Lees hieronder waarom de FX Bend van Euromac de perfecte oplossing voor jouw bedrijf kan zijn:

Kantbanken worden de machines energiezuiniger en stiller en kan door middel van software de kantbank steeds vaker aangestuurd worden vanuit werkvoorbereiding, voor een arbeidsarme productie. Deze factoren zorgen ervoor dat de kantbank van de toekomst een machine is die bijdraagt aan het (voor een deel) oplossen van problemen waar bedrijven vandaag de dag al tegenaan lopen. Dankzij de specifieke eigenschappen van deze machine kunnen bedrijven hun kantwerkzaamheden blijven uitvoeren, ondanks de veranderingen die spelen in de markt. 

Interesse in een kantbank die aan deze eisen voldoet? Lees dan verder. 

Geen ervaren kanters? Geen probleem!

Het tekort aan ervaren kanters loopt op en geschoolde medewerkers worden schaars. Bedrijven bereiden zich nu al voor op een toekomst zonder ervaren personeel en kopen om die reden een kantbank die ook in tijden van personeelstekort kan produceren. Een ervaren bediener is dankzij de eenvoudige user interface en optionele werkvoorbereidingssoftware van de FX Bend niet meer noodzakelijk. Medewerkers met minimale scholing als kantbank-operator kunnen werken met de machine. 

De kantbank is voorbereid op het kanten vanuit werkvoorbereiding. Wanneer deze uitbreiding wordt toegevoegd kan een medewerker vanaf zijn computer de machine programmeren. 

De FX Bend is een totaaloplossing voor bedrijven die op hoge snelheid veel kleine producten willen kanten. Precisie belangrijk vinden en duurzaam en flexibel willen werken. Ook niet onbelangrijk is de compacte lay-out van de FX Bend, waardoor deze weinig voeroppervlak nodig heeft en in bijna ieder bedrijf in te passen is. Staat de machine niet meer op de goede plek? Dan is deze eenvoudig te verplaatsen door ingebouwde lepeltassen.

Weinig verbruik, minder kosten

De hoge energieprijzen zijn voor veel bedrijven een belangrijke factor als het gaat om het kiezen van een machine. Dankzij de volledige servo-aandrijving van de FX Bend is de machine energiezuiniger dan de meeste kantbanken. Deze servo-aangedreven kantbank maakt gebruik van een directe aandrijving door een servomotor om de bewegingen van de machine aan te drijven. Dit systeem is zuiniger dan de traditionele hydraulische systemen, omdat de motoren alleen energie gebruiken wanneer de ram in beweging is. 

Bovendien kan de snelheid van een servo-aangedreven systeem worden geregeld, wat betekent dat het systeem minder energie verbruikt bij langzamere bewegingen en meer energie verbruikt bij snellere bewegingen. Dit kan leiden tot een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van een traditioneel hydraulisch systeem.

fxbendcell video

Onderdeel van de productielijn

De kantbank gaat steeds vaker deel uitmaken van een productielijn en minder stand-alone. Door gebruik te maken van cobots en robots wordt het productieproces verder geoptimaliseerd en worden processen, zoals het aan- en afvoeren van plaatmateriaal, volledig geautomatiseerd. Veel bedrijven zetten nu al de eerste stappen in het gebruik van een robot of een cobot. Dit gaat in de toekomst alleen maar toenemen, ook voor kleine series kan een co- of robot ingezet worden. Door een FX Bend aan te schaffen, schaft u ook de mogelijkheid tot een FX Bend Cel aan. 

Meer weten over de FX Bend (Cell) van Euromac?

Onze accountmanagers denken graag mee over het optimaliseren van uw productieproces. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden!

Verkoop-buitendienst-2022_ccexpress