Home   ›   Nieuws   ›   Durma HD-F fiberlaser 3015

18-03-2020

Durma HD-F fiberlaser 3015

Niet op de TechniShow, maar wel te bezichtigen in Nederland

Importeur TUWI had u op de TechniShow in Utrecht graag de Durma HD-F fiberlasersnijmachine laten zien. Durma, de grootste fabrikant van kantbanken ter wereld, is namelijk hard op weg ook de grootste leverancier van fiberlasersnijmachines te worden. De HD-F fiberlasersnijmachine, uitgevoerd met een IPG 10 kW laserbron, is op dit moment één van de laatste ontwikkelingen van het R&D team van Durma en is zeker het bekijken waard. Deze innovatieve snijmachine is ontwikkeld voor de professionele metaalbewerkingsbedrijven die meer kwaliteit en snijmogelijkheden willen.

Breed inzetbaar

De HD-F 3015 is de kleinste machine uit de HD-F serie. Deze is geschikt voor platen van 3.000 mm bij 1.500 mm en is verkrijgbaar met een vermogen tot 10 kW, waarmee staal tot 30 mm en RVS tot 20 mm gesneden kan worden. Hierdoor is deze machine breed inzetbaar, waardoor u een minimale terugverdientijd realiseert.

Goede prestaties

Voor een perfect snijproces is een stabiele snijkop essentieel. Durma heeft voor de betrouwbare Precitec Zoom 2.0 snijkop gekozen omdat deze een hoogwaardige instelbare focuslengte heeft. Opvallend is dat de ingenieurs veel aandacht besteed hebben aan het ontwerp van de machine. Bij de constructie zijn alle onderdelen met de hoogst mogelijke zorgvuldigheid gekozen, om voor een exacte positionering te zorgen. Hierdoor heeft Durma met de HD-F een tolerantie weten te creëren van 0,05 mm, wat een zeer goede kwaliteit levert voor een machine in deze prijsklasse.

Snel

De machine is snel. Bij veel materialen snijdt de machine tot wel 170 m/min. Deze snelheid dankt de machine aan de goed geconstrueerde tafel en het vermogen van de laser, maar tevens aan de stijve brug, waardoor zelfs op de z-as hoge acceleraties mogelijk zijn zonder dat dit afdoet aan de automatische hoogtemeting. Wanneer u nog meer snelheid zoekt, kunt u de machine uitbreiden met een lineaire aandrijving, een be- en ontlaadsysteem en zelfs met een afvaltransportband, zodat het afval automatisch wordt afgevoerd zonder dat het snijproces hiervoor onderbroken hoeft te worden.

Smart

De operator van de lasersnijmachine wordt door de software goed begeleid bij zijn werkzaamheden. De software houdt zelf in de gaten of het snijproces optimaal verloopt en geeft bijvoorbeeld aan wanneer het beschermglas vervuild is, dat overigens eenvoudig te vervangen is. LED’s op de snijkop geven continu informatie over bijvoorbeeld de druk, temperatuur en vervuiling. De operator heeft via de software toegang tot een complete database voor het snijden van de gangbare materialen en diktes, zodat de snijresultaten steeds optimaal zijn. Diezelfde software genereert ook onder andere rapporten over de productie, waarmee de werkvoorbereiders de opdrachten goed kunnen plannen en de capaciteit van de machine volledig benut wordt.

Demonstratie

Om u de mogelijkheid te bieden de innovatieve HD-F 3015 onder de loep te nemen, heeft TUWI de fiberlasersnijmachine opgebouwd in haar showroom in Winterswijk*. Indien uw firma veel snijwerk heeft en u op zoek bent naar een snelle en nauwkeurige snijmethode, dan is het zeker de moeite waard om een demonstratie van de machine aan te vragen bij TUWI. De experts kunnen al uw vragen over fiberlasersnijden beantwoorden en door de machine live aan het werk te zien, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden van deze compacte en nauwkeurige krachtpatser.

*In verband met de bestrijding van het corona-virus kan TUWI u op dit moment geen referentiebezoek aanbieden bij klanten. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom in Winterswijk.  Wij nemen bij uw bezoek alle maatregelen in acht om de verspreiding van het virus te voorkomen.