TUWI - het verschil
het verschil.

CMA boormachine bij Peeters:

 

CMA coördinatenboormachine bij Peeters Landbouwmachines

Om het boorproces te optimaliseren ging Peeters Landbouwmachines op zoek naar automatisering hierin. Belangrijk was ook om Hardox 400 goed te kunnen boren. Hiervoor is een uiterst stabiele ophanging van de boor noodzakelijk. Door meer te automatiseren blijf je de concurrentie voor en is de kans op fouten minimaal. Belangrijk was dus dat er een stabiele machine zou komen met een eenvoudige bediening. Hierdoor is de keuze op het CMA boorcentrum type TRD gevallen. Om meerdere mallen naast elkaar in pendeldienst te bewerken is er voor een werkbreedte van 4500 mm gekozen.

De machine kan boren, tappen, verzinken, vloeiboren en freesbewerkingen uitvoeren, volledig geautomatiseerd in combinatie met een gereedschapswisselaar. Daarnaast kunnen er ook tekeningen ingelezen worden wat weer tijdsbesparing en kans op fouten bespaart. De open Omron besturing is een vraag-en-antwoord dialoog en biedt samengevat "zo veel als nodig, zo weinig als mogelijk” om het voor de bediener overzichtelijk te houden. De machine is inzetbaar voor productiewerk van zowel kleine als grote producten en er kan in pendeldienst geproduceerd worden. Ook voor het snel boren van een enkel gat is de machine goed inzetbaar. Er zijn meerdere nulpunten op de tafel en enkel het invoeren van de X en Y coördinaten volstaat om de machine het product zonder aftekenen en voorboren te laten boren.

"Waar normaal een man 2 weken aan het boren was is het werk nu in 2,5 dag klaar waarbij de bediener van de machine ook nog andere werkzaamheden uitvoert” aldus de heer Dannie Peeters, CEO van de Peeters Group. Kortom een uiterst lonende investering.

Peeters Landbouwmachines produceert op een totale oppervlakte van 70.000 m2 duizenden machines per jaar die naar meer dan 40 landen worden geëxporteerd. Een team van goed opgeleide ontwikkelaars houdt zich continu bezig met het vernieuwen van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe machines. Met behulp van een groot en modern machinepark worden de onderdelen voor de machines geproduceerd.

 

https://www.peetersgroup.com   


img_9684
img_9684
img_9685
img_9686
img_9687
img_9688
img_9689
img_9690
img_9691
logo_peeters
Meer informatie?